Riksserien deltävling 4

C4-gymnasterna i Kristianstad var värdar för finalen i Riksserien 2021.

20-21 november styrde RG-Sverige kosan till Kristianstad för årets sista nationella tävling; finalen i Riksserien fyra. Senast var på de Nordiska Mästerskapen 2020 som var den sista tävlingen som arrangerades innan pandemin slog till. Gymnaster, tränare och domare var åter igen taggade att samlas i oerhört fina Kristianstad Arena som helt fyller kraven för att kunna arrangera stortävlingar i rytmisk gymnastik.

Tävlingsklassen Junior BAS 2008 kom att domineras av Daria Rezova från Nevis RG som trots en del missar kammade hem segern. På en lika självklar silverplats kom lyckopillret Linn Anderud från Halmstad och bronset hamnade i Södertälje via Aleksandra Pochec tack vare ett mycket fint utförande.

I klassen Junior BAS 2007 segrade Stockholm RGs Veronika Stogniienko genom att leverera två mycket jämna framförande i tunnband och band. Nevis RGs spännande gymnast Leonora Olsson slutade på en silverplats och bronspengen hamnade den här dagen i Jönköping genom talangen Emma Bjerklin.

I dagens sista BAS-klass Junior 2006, började Ida von Knorring från Nevis RG lite darrigt men kunde genom ett fint bandprogram promenera hem segern. På silverplats fick vi se en strålande fin mini-comeback av hemmaföreningens Hilda Andersson. Efter en mycket jämn tävling hamnade bronset även i den här klassen i Södertälje via Malva Beiming och hennes intressanta kompositioner.

Efter BAS-klasserna var det dags för FIG-klassen för juniorerna och det här blev det en mycket spännande tillställning där medaljerna inte var klara förrän sista programmet var kört. Melanie Christov från Staffanstorpsföreningen Nevis RG vann till slut ganska övertygande bland annat genom en mycket hög poäng i bollprogrammet tack vare ett säkert framförande och en mycket fin koreografi. Silver gick till energiknippet Tuva Dustler, även hon från Nevis RG. Bronset gick till den unga gymnasten från Stockholm RG, Katarina Constantinidou som trots en del missar har en förmåga att köra lugnt och få ihop sina program på ett fint sätt. Katarina delade tredjeplatsen med Stråssa GFs Lowa Andersson, en rolig gymnast med förmågan att sprida glädje till hela Kristianstad Arena.

Lördagens tävlingar avslutades med Duo/Trio-tävlingen där Stråssa GFs Thanaelle och Lowa bland annat genom strålande koreografi vann en ganska övertygande seger framför Jönköpings fina duo bestående av Emma och Nellie. Brons var färgen för Södertälje den här dagen för även i den här klassen kammade de hem ytterligare ett brons till samlingen genom ett mycket roligt duoprogram av Nathalie och Aleksandra.

På söndagen var det dags för seniorerna där FIG-klassen inledde dagen. Tävlingen var nästan ett klubbmästerskap för Stråssa GF från Lindesberg men hemmaföreningens starka Malin Harrysson knep ett fint brons. Stråssa vann dock både guld och silver genom Maja Svensson och Moa Paolos. Det var en del missar den här dagen från alla våra bästa seniorer, många har redan börjat bygga om sina program till nya bedömningsreglementet vilket påverkade.

I Senior BAS 2005 vann den nyinflyttade skånetösen Matilda Westin genom mycket karaktär och bra tempo. Silver och brons hamnade i Värmland genom Lisa Andersson och Amelia Olsson. Torsbygymnasterna glädjer alltid en publik genom sina väl genomarbetade danssekvenser och glädje på mattan.

I Senior BAS blev det ytterligare medaljer till Värmland när Tuva Adolfsson, Torsby kammade hem guldet. Tuva har utvecklats mycket det senaste året och vi kommer med spänning följa henne under nästa säsong. Silver hamnade i Skåne genom Kazandra Nordberg Wallenberg, Nevis RG som varit stabil under hela året. Bronset hamnade återigen i Södertälje genom den tekniskt mycket rena gymnasten Sofia Mats,

Dagen slutade med Duo/Trio Senior där det på grund av sjukdom tyvärr bara kom två duosar till start: Nevis RGs Kazandra och Ida samt Olsäters Nova och Saga. Nevis RGs duo har varit mycket jämn och säker under hela året, så även på denna tävling och de avslutade en strålande säsong med ytterligare en seger. Om det hade funnit ett pris i högsta coolhetsgrad hade Olsäters duo vunnit den med hästlängder men idag var det lite för mycket missar för att de skulle kunna hota Nevis RG, men ett fint silver fick de med sig hem till Olsäter.

Så var tävlingssäsongen 2021 i rytmisk gymnastik över och vi ser med tillförsikt fram emot säsongen 2022 som kommer inledas med den första Riksserietävlingen redan i slutet av januari.

Väl mött då!

Resultat från Riksserien 4 hittar ni här.

Publicerad: 2021-11-22

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer