Nya fria reglementet

RTK har tagit fram bedömningsreglementet, fria reglementet. I oktober genomfördes en digital tävling, RG-stjärnan enligt det nya fria reglementet. Här kan ni läsa mer om tävlingen!

I oktober genomfördes tävlingen RG-stjärnan, i digitalt format med 110 st. gymnaster mellan 7-20 år, från fem olika föreningar. Deltagande föreningar var Örnsköldsvik, Östersund, Uppsala, Olsäter och Södertälje och bedömning gjordes enligt det nya fria reglementet. Under en tävlingsvecka fick föreningarna filma sina gymnasters program under en träning och sedan ladda upp filmerna på en youtubelista. I slutet av veckan fick domarna tillgång till listorna och kunde göra sina bedömningar och slutresultaten kunde lämnas ut till föreningarna under söndagkvällen. De föreningar som ville kunde sedan beställa särskilda RG-stjärnanmedaljer i fyra valörer för att dela ut till sina gymnaster.

Tävlingen blev väldigt lyckad. Det funkade bra med det tekniska, det var en mängd fina program vi fick se: individuella, duo, trupper i olika storlek, äldre och yngre gymnaster, fristående och program med alla handredskap.

Att tävla digitalt ger möjlighet för fler att delta, eftersom gymnasterna inte behöver åka någonstans och tävlingen blir lätt att arrangera.

Hela gruppen samlad
Utdelning av diplom
Deltagarna visar av sina medaljer
Flera bilder med grupper av deltagare
Bild på medaljer och deltagare

Publicerad: 2021-11-26

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer