Landslagsläger i Landskrona

Hela gruppen med på bild

Under tre intensiva dagar samlades junior- och seniorlandslaget i rytmisk gymnastik i ett snöigt Landskrona.

Fokus denna gång låg på att fixa tävlingsprogrammen enligt det nya reglementet och till vår stora hjälp hade vi den mycket kunniga f.d. ryska landslagsgymnasten Polina Khonina.

På plats fanns även några utav våra erfarna svenska domare som tittade igenom gymnasternas danssteg, risker och svårigheter. Det var ett strålande tillfälle för tjejerna att få veta vad som är godkänt och vad de behöver öva mer på eller ändra i sina tävlingsprogram för att det ska stämma överens med det nya reglementet.

Deltagare ska precis börja sitt nummer framför domarna

Medan domarna hjälpte gymnasterna på sidan av gick Polina igenom tävlingsprogrammen till musik och kom med inspirerande förslag på förbättringar av det tekniska och även det artistiska uttaget. Förutom genomgång utav programmen så fick även tjejerna med sig många nya uppvärmningsövningar och förslag på nyttig redskapsteknik från Polina.

Grupper övar tillsammans

Även vår fantastiska fysio Jessica Mattson fanns på plats och gymnasterna hade även ett uppskattat danspass med Emma Lindahl.

STORT tack till alla inblandade som hjälpte till och gjorde detta läger möjligt! Det är mycket glädjande att se alla jobba tillsammans och hjälpas åt för att driva svensk RG framåt.

Nästa spännande samling blir på Bosön i Stockholm i januari tillsammans med artistisk gymnastik och trampolin.

Bild på hela gruppen tillsammans

Tills dess önskar vi alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Publicerad: 2021-12-14

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer