Fantastiska presentationer vid tävling i Estland

Bild på Alva Svennbeck när hon tävlar

Under sportlovet var sju landslagsgymnaster i rytmisk gymnastik och tävlade på den internationella tävlingen Miss Valentine i Estland.

Miss Valentine genomfördes mellan den 24-27 februari i Estland. Den svenska mästarinnan, Alva Svennbeck från GF Uppsalaflickorna tävlade på Grand Prix-tävlingen medan övriga tävlade på parallelltävlingen som avgjordes samtidigt.

Juniorerna Katarina Constantinidou från Stockholm RG, Josefine Engstrand och Linnea Magdeburg från GF Uppsalaflickorna tävlade i klassen födda 2007. Katarina tävlade i två helt nya program i redskapen tunnband samt käglor och gjorde en fin tävling. Tränarna var stolta och Katarina kände sig taggad över att fortsätta kämpa inför kommande tävlingar. Josefine körde två mycket stabila program och tog sig till final. Även i finalen presterade hon mycket bra och hamnade tillslut på en mycket fin sjunde plats. Linnea gjorde debut i internationella sammanhang och var lite nervös i sitt första program men i sitt andra program var det mycket stabilare. För de yngre gymnasterna har tävlingen varit ett bra sätt att få med sig lärdomar och mer erfarenheter.

Bild på Katarina som ska ut och tävla
Linnea och Josefin på bild

Elina Sheremey från GF Uppsalaflickorna samt Nova Nyqvist från GF Energo tävlade med jämnåriga förstaårs-seniorer. Nova kände sig inte helt nöjd med sin prestation denna gång men upplevde själva tävlingen som mycket positiv och tar med sig erfarenheten i sitt fortsatta tävlande. Elina gjorde en stabil och fin prestation och gick vidare till söndagens final. Även i finalen presterade Elina lugnt och säkert och slutade till sist på en fin fjärde plats.

Elina under sitt uppträdande

Emma Göransson från GF Uppsalaflickorna tävlade i seniorklassen för födda 2005 och äldre. Hon gjorde en jättebra mångkamp med två mycket stabila program och kom vidare i båda grenfinalerna. I grenfinalerna tog hon hem två bronsmedaljer. En mycket bra presentation av Emma. Samtliga tränare var mycket stolta när Emma fick ställa sig på prispallen!

Emma i bussen med sina medaljer

På lördagen tävlade Alva på Grand Prix där hon tävlade i alla fyra grenar. Målet för Alva var att försöka vara stabil i alla fyra nya program och få mer internationell erfarenhet. Hon startade i tunnband som gick bra och gav henne en fin poäng där hon hamnade på en femte plats. Boll var nästa gren och där ville det sig inte riktigt. Käglor var näst på tur och det gick utan problem och till sist band som kunde ha gått lite bättre men som ändå var helt okej. Resultatet efter mångkampen blev hela två grenfinaler, vilket är en fantastisk prestation utav Alva som visar upp Svensk Gymnastik från sin bäsa sida. På söndagens Grand Prix grenfinaler blev det två sjunde platser för Alva. Allt som allt en mycket bra tävling för Alva och en mycket viktig erfarenhet inför vårens kommande tävlingar.

Gruppbild utomhus

Ledare som var med på tävlingen var Elisaka Cupr (GF Uppsalaflickorna), Johanna pennbrandt (GF Energo) och Olga Fomenko (Stockholm RG).

Stort grattis till er allesammans!

Publicerad: 2022-07-13

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer