Rapport: Riksserien 2

Årets första nationella tävling, som inte var digital, gick av stapeln i Södertälje med Södertälje GSF som arrangör. Södertälje som har en relativt nybyggd hall arrangerade för första gången en tävling på nationell nivå och gjorde det galant.

På lördagen var det juniorernas tävlingsdag och först ut var de tre klasserna för juniorer bas, där gymnasterna körde boll och käglor. Då 2022 innebär ett nytt bedömningsreglemente fick domarna se många nya program med fokus på det artistiska. Överlag körde juniorerna en stabil tävling och visar på fin tillväxt inom RGn.

I juniorer bas 2009 vann Alina Kremen från Jönköping efter två fina program med hög svårighet. Silvret togs också av Jönköping genom Alexandra Eisfeld och brons gick till Michele Sienkiewicz från Örnsköldsvik.

Junior bas 2009 prispall

Foto: Joanna Pochec

I basklassen för gymnaster födda 2008 var det hela 20 startande och det var jämnt efter första omgången med boll. Efter ett kägelprogram som utförts med stor säkerhet vann tillslut Nathalie Enderin från Södertälje med god marginal. Tvåa blev Svea Kareståhl från Örnsköldsvik och tre Juliette Jansson från Uppsala.

Juniorbas 2008 prispall

Foto: Joanna Pochec

I juniorer bas 2007 gick guldet till Uppsalas Viktoriya Pelikhataya efter två stabila och artistiska program. Silvret gick även det till Uppsala genom Anastasiia Nechitaylo och bronset togs hem till Nevis Leonora Olsson.

Junior bas 2007 prispall

Foto: Joanna Pochec

I juniorer FIG körde gymnasterna, förutom boll och käglor, även band. Guldet gick till Energos Maria Pavlova som körde tre jämna och stabila program. Silvret togs av Uppsalas Linnea Magdeburg och bronset av klubbkompisen Josefine Engstrand.

Juniorer FIG prispall

Foto: Joanna Pochec

I juniorernas duo och trio klass var det också många deltagare, vilket är glädjande inför stundande JSM tävlingar. Guldet togs av nyligen NM aktuella duon från Stråssa, Lowa Andersson och Thanaelle Nziza. Silvret gick till Lily Green och Sofia Constantinidou från Stockholm och brons till Ella von Hartman och Linn Anderud från Halmstad.

Junior Duo prispall

Foto: Joanna Pochec

På söndagen var det då dags för seniorernas tävling. Först ut var seniorer bas 2006 som körde boll och käglor. Guldet togs av Nevis karismatiska Ida von Knorring efter två säkra program. Silver gick till Kamelia Nenova från Energo och bronset till Hilda Andersson från C4-gymnasterna.

Senior bas 2006 prispall

Foto: Joanna Pochec

I seniorer bas var det också boll och käglor som var dagens redskap. Guldet gick även där till Nevis genom Kazandra Nordberg Wallenberg som visade ett vackert bollprogram och ett kägelprogram med hög svårighet. Silver gick till Amelia Olsson från Torsby och brons till hemmaföreningens Sofia Mats.

Senior bas prispall

Foto: Joanna Pochec

I seniorer FIG kördes tre program, där band var det avslutande. Guldet togs säkert om hand av Uppsalas Agnes Hagberg efter tre fina program. Silver gick till Nova Nyqvist från Energo och bronset till Tuva Dustler från Nevis.

Senior FIG prispall

Foto: Joanna Pochec

Sista klassen för tävlingen var seniorernas duo och trio, där det tyvärr var många strykningar för dagen. Guldet togs hem överlägset av Nevis duo med Ida och Kazandra, som nyligen också körde sitt program på NM. Silvret gick till Tiara Nziza och Sofia Bergqvist, Stråssa, och bronset till Hanna Stenhammar och Alice Lazarevic, Uppsala.

Senior Duo prispall

Foto: Joanna Pochec

Två fina tävlingsdagar i Södertälje, dit vi gärna kommer igen!

Publicerad: 2022-07-13

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer