Kort rapport från landslagets läger på Lingvallen 30/7-4/8

En bild

Mellan den 30 juli och 4 augusti har landslaget haft läger på Lingvallen i Ängelholm.

Samtliga gymnaster i senior och juniorlandslaget i RG, samt två extra gymnaster* var inbjudna till lägret tillsammans med gästtränare Jouki Tikkanen och Sanna Aarrelampi från Finland. (* Daria Rezova, Nevis RGK och Sofia Canstantinidou, Stockholm RG, vinnare av JSM 2008 respektive JSM 2009).

Under lägret har gymnaster och tränare fokuserat på balett, rörelseskolning, handredskapsteknik och gymnasterna har även hunnit att få hjälp i sina valfria program. Vi har hunnit umgås socialt med teambuilding som inledning på lägret och en utflykt till Kronborgs slott i Helsingör. Landslagets Fysio Jessica Haarala Mattsson var på besök under en dag och fick en liten stund med samtliga gymnaster.

Gruppbild utomhus

Hela lägret har genomsyrats av en mycket positiv anda. Gymnasterna har blivit utmanade av kunniga och ambitiösa tränare, kämpat målmedvetet och verkligen lyft varandra i sin strävan att höja sin egen och hela landslagets nivå.

Både Jouki och Sanna har berömt gymnasterna för sin träningsvilja, fokus och utveckling från föregående år, vilket känns mycket tillfredsställande för oss i landslagsledningen.

Nu hoppas vi att gymnasterna åker hem med ny inspiration och arbetsvilja och jobbar vidare på sin fina utveckling i hemmaförningarna tillsammans med alla duktiga hemmatränare som finns ute i klubbarna.

Gruppbild från träningssal

Publicerad: 2022-08-08

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer