Golden Age Gym Festival 2022, 2-7 oktober

Palmer vid pool

Förberedelserna för Golden Age Gym Festival 2022 Madeira är i full gång!

Är du +50 och gillar gymnastik, sol och värme? Då är Golden Age Gym Festival något självklart för dig. Den 2-7 oktober 2022 (efter 2 inställda arrangemang på Kreta 2020 samt 2021) genomförs denna gymnastikfestival för sjunde gången på vackra Maderia och vi vill givetvis ha en grupp från Sverige på plats! Vårt grannland Norge har en av de största trupperna på plats med drygt 500 personer.
Nu är det hög tid att anmäla ditt intresse!

Vad behöver du göra om du är intresserad?
Sverige har som mål att åka med minst en grupp ner till Maderia, gärna fler. Du anmäler ditt intresse genom att maila ditt namn, kontaktuppgifter och hur du vill bo (se hotellinfo) till nina.loow@gymnastik.se senast den 15 juni 2022 (i bullentinerna står andra datum som arrangören nu har förlängt till 15 juni). Efter anmälan skickas en faktura på deltagaravgiften på 190 Euro/deltagare, som betalas in till Gymnastikförbundet senast 27:e juni.

Läs mer information i arrangörens Bulletin nr 1 Pdf, 12 MB.

Mer info kring boende, aktiviteter, workshops, arenaområdet etc kan du läsa i Bulletin nr 2 Pdf, 18 MB.

Madeira, Funchal

Maderira erbjuder ett subropiskt klimat och har en fantastisk grönska som inbjuder till många möjligheter till aktiviteter utomhus. Maten bjuder på en stor variation av lokala produkter på de många restaurangerna på ön. På ön kan du hitta en staty av Crisitano Ronaldo och utbudet av boende på Madeira är brett och av hög kvalitet. Staden Funchal är unik för sin mångfald, från havet till berg, från frukter och blommor till broderier och korgar, allt influerat av det tropiska klimatet.

Vad är Golden Age Gym Festival?
Jo, en mötesplats där värdstaden byter skepnad för en vecka och där gator, torg och stränder fylls med gymnastik i olika former och med över 2000 gympamänniskor från hela Europa. Golden Age Gym Festival är ett arrangemang för dig över 50, där du får möjlighet att både träna, se massor av gymnastik, delta på workshops och medverka på uppvisning, ligga och slappa vid poolen, upptäcka några av Madeiras sevärdheter och såklart umgås med dina vänner hemifrån men även möta massor av nya människor från olika delar av Europa. Med andra ord en vecka som garanterat kommer ge dig massor och skapa minnen för livet!

Morgonens olika träningspass och scenerna för kvällens uppvisningsprogram kommer finnas i de centrala delarna av Funchal som gör att hela staden kommer att präglas av gymnastik och aktivitet under veckan. På eftermiddagarna finns det gott om tid för poolhäng, något gott att äta eller dricka på någon av alla uteserveringar eller varför inte lite shopping. Jag hoppas verkligen att vi äntligen får med ett gäng från Sverige som får uppleva detta fantastiska arrangemang”, säger Maria.

Se film om Golden Age Festival Madeira här.

En bild

Du som anmäler dig måste vara över 50 år och medlem i någon gymnastikförening eller på annat sätt kopplad till gymnastiken i Sverige. Du kommer att kopplas ihop till en grupp som representerar Sverige. Vår nationella uppvisningskommitté kommer att ansvara för att forma ett enklare uppvisningsprogram att som vi hoppas att du vill vara en del av. Givetvis är det dock inget tvång för att medverka. Du kommer att få ta del av programmet lång tid i förväg för att du i lugn och ro har möjlighet att medverka.

Ungefärliga kostnader?
Golden Age Gym Festival är ett prisvärt arrangemang där du som deltagare betalar 190 Euro för det deltagande under hela veckan. Detta betalas in efter anmälan till Gymnastikförbundet den 27:e juni.
I detta deltagarkort ingår: medverkan på alla aktiviteter såsom parad, öppningsceremoni, workshops, gatuuppvisningar, föreläsningar, sociala aktiviteter och gala med avslutningsceremoni.

Utöver det tillkommer resa och hotell, som ni själva ansvarar för att boka. Hotellpriserna inklusive frukost ligger mellan 385 - 525 Euro i dubbelrum för sju nätter beroende på om du önskar på i tre-, fyra eller femstjärnigt hotell. Se mer under punkt 28 i bullentin 2 Pdf, 18 MB..

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer