Eurogym, EGFL 2024

Bodö 2024

Är du ledare för en ungdomsgrupp som vill uppleva en gymnastikfest över det vanliga? Då är Eurogym det det optimala eventet för er! Här samlas ungdomar från hela Europa och under en vecka blandas uppvisningar med workshops och gemensamma kvällsaktiviteter. Veckan inleds med en stor invigning och avslutas med en avslutningsceremoni där ni har chansen att få vara med om arrangörerna fastnat extra för ert program ni visat upp under veckan.

Veckan inleds med European Gym for Life Challenge - i en arena visar ni upp ert program för en expertpanel. Varje expert sätter sin poäng för gruppen helt enskilt utifrån sin erfarenhet och samlade bedömning utan dialog med övriga experter i kategorierna: underhållningsvärde, innovation, teknik och helhetsintryck. Beroende på vilken poäng man uppnår i respektive kategori tilldelas gruppen antingen kategori guld, silver eller
brons i en avslutande prisceremoni.

En del grupper väljer att delta på EGFL och andra Eurogym, och flera väljer att vara med på båda event.

Plats: Bodö, Norge se film

Datum:
European Gym for Life Challenge: 11-13 juli 2024
Eurogym: 13-19 juli, 2024

Läs mer i arrangörens inbjudan som du hittar här: Inbjudan Pdf, 2 MB.

Anmälan och frågor sker till Gymnastikförbundet genom att maila till:

Eurogym2024@gymnastik.se

Eurogym äger rum varannat år med målsättningen att förena ungdomar inom gymnastikens olika discipliner.

Det är ingen tävling, programmet är inriktat på sportaktiviteter och lek, utbyte och möte. Många workshops ger deltagarna möjlighet att upptäcka och prova nya former av aktiviteter med jämnåriga. En av styrkorna är uppvisningen som skapats av de olika grupperna, presenteras för allmänheten på olika platser i värdstaden. Mångfald är garanterad eftersom dessa deltagarna representerar många länder.

En av festivalens höjdpunkter, är öppnings- och avslutningsceremonierna, magnifika galor där utvalda grupper är representerade. Under veckan genomförs ett aktivt, socialt och kulturellt program för deltagarna, som kommer få ett minne för livet!

Se filmen om Eurogym här

European Gym for Life Challenge äger rum varannat år i anslutning till Eurogym.

Efter ett lyckat testevenemang 2014 startade European Gymnastics officiellt European Gym for Life Challenge, 2018.

Grupper bestående av minst 6 gymnaster kan delta i denna gymnastikfestival och få sitt program utvärderat. Syftet är att förbättra kvaliteten på gruppprestationer genom att ge en utvärdering och feedback, inklusive råd om hur man kan förbättra sitt program. Dessutom ger EGFL möjligheten att skapa ett intressant och spännande evenemang inom gymnastik, både för deltgarna och för publiken.

Varje prestation kommer att utvärderas enligt följande kriterier: teknik, skicklighet och säkerhet och helhetsintryck. Utvärderingen kommer att utföras av en panel med 4 experter som har erfarenhet av performance, artisteri, teknik och koreografi. Tre personer kommer att ge feedback till tränarna.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer