Aktuellt från Gymnastikförbundet Region Mitt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Nya perspektiv på Gymnastikforum 2023
 

Helgen 7–8 oktober samlades över 200 personer för att under en helg utifrån en mängd olika perspektiv vara med och utveckla Svensk Gymnastik.
Utifrån den strategi som vi gemensamt beslutat fokuserade Gymnastikforum på tre av de fem förnyelseresorna:
  • En inkluderande och framgångsrik gymnastikrörelse
  • Ledande inom grundmotorisk träning
  • Öppna, innovativa och trygga träningsmiljöer
Anna Iwarsson, ordförande Gymnastikförbundet har strategin i fokus.
Anna resonerade om att vi inom Svensk Gymnastik har ett livsviktigt uppdrag att finnas nära människor med vår verksamhet som ju erbjuder både gemenskap och rörelse.

Läs mer om Gymnastikforum 2023 här
 
Utbildning - Truppgymnastik Fristående B
 
 
Helgen 11-12 november erbjuder vi Truppgymnastik Fristående B i Sundsvall.

I denna kurs får du konkreta tips och verktyg för hur ett program kan skapas och tränas. Kursen ger dig inspiration och förslag på olika sätt att träna på koreografi och svårighetsmoment genom grundläggande rörelseskolning och rörelseskolningsprogram med fokus på olika svårighetsmoment.

Du får också verktyg om hur sekvenser kan växa fram till en koreografi, och hur en koreografi kan anpassas och utvecklas.

Sista anmälningsdag söndag 22 oktober
Mer info och anmälan här
Digital utbildning - Truppgymnastik - Introduktion till Nationellt Bedömningsreglemente
 
 
Den 25 november erbjuder vi en digital utbildning inom Truppgymnastik - Introduktion till Nationellt Bedömningsreglemente
 
Detta är en utbildning som fokuserar på en enklare teoretisk genomgång av de viktigaste delarna inom bedömningsreglementet och tävlingspärmen.

Exempel på detta är vart du kan hitta information om avdrag, övningskrav och övriga styrdokument som finns för våra tävlingar för nivå 3–6. Målet med utbildningen är att du som deltagare ska få en ökad förståelse för hur bedömningen går till och vilka regler som styr våra tävlingar.
Kursen riktar sig till tränare, föräldrar och dig som genomgått steg 1-utbildning som vill bli domare på steg 2.


Sista anmälningsdag 12 november
Mer info och anmälan här
 
Här hittar du alla höstens utbildningar 
 
Utbildningskalendern hittar du här
 
Som aktiv, eller ledare till gymnaster, som vill börja tävla kan det vara en del att hålla koll på. Därför har vi samlat information kring vad du kan behöva veta inför tävling. Eller funderar ni som förening på om ni vill börja arrangera tävlingar? Vi har samlat tips från tidigare arrangörer och information som är nyttig vid ett tävlingsarrangemang, oavsett om det är en klubbtävling eller nationell tävling.

Här finns allt du behöver veta för att börja tävla eller arrangera tävlingar!
 
Digital lunchföreläsning - ungas psykiska hälsa
 
Den psykiska hälsan är ett ämne som ofta kommer upp i samhället i stort och även inom idrotten. Ett tips för den intresserade är en föreläsning på måndag lunch som Tilia har om ungdomars psykiska hälsa. Ni hittar mer info och anmälan här.

Tipsar även om folkhälsomyndighetens utbildning Ledare som lyssnar som är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden
 
Tipsa oss gärna
 
Vi har så många fantastiska medlemsföreningar i Region Mitt som varje vecka skapar möjligheter för barn, unga och vuxna till gemenskap och rörelseglädje. 
Vi kan alla lära oss något av varandra.
Har du och din förening något som ni gör riktigt bra och tror att fler föreningar skulle kunna ta efter.
Hör av er till oss. Vi hjälper gärna till att sprida.

Maila till Mitt@gymnastik.se
 
Facebook        Youtube        Instagram        Twitter