Våruppvisning hos GCF Uppsala

En bild

Föreningen GCF Uppsala anordnande sin våruppvisning den 23 april. Vi på Gymnastikförbundet Uppsvenska var på plats för att ta del av vår första gymnastikuppvisning, och den visade verkligen vad Svensk Gymnastik står för!

GCF Uppsala (Gymnastik och cheerledingförening) har verksamhet inom flera av gymnastikens olika discipliner och alla har tränat under hela terminen. Under showen fick alla grupper visa upp vad de övat på under terminen inför nära och kära, och showen bestod av allt från barngymnastik och tävlingsgymnastik till cheerleading och vuxengymnastik.

Temat för uppvisningen var film och de yngsta barnen, 3-4 år, som var utklädda till diverse djur stod för rörelseglädje och en gemenskap som smittade av sig till alla i publiken. De äldre barnen inom truppgymnastik och artistisk gymnastik som lärt sig få mer kontroll och koordination i kroppen visade upp magin inom gymnastikens värld. Tävlingsgymnasterna och de vuxna gymnasterna visade på kraft, kontroll och utmanade vad en kan göra med kroppen. Mer och mer imponerande för varje gymnasts utförande, närmare och närmare gymnasternas komfortzon, till tonerna av klassiska tonen av Kenny Loggins ”Danger Zone”.

Cheerleading och rytmisk gymnastik var nytt att se och ta del av för oss på Gymnastikförbundet Uppsvenska. Mycket energi, koordination, och uppträdande av olika former.

”Det var en fantastisk uppvisning som speglade Svensk Gymnastiks utvecklingsmodell, allt ifrån lekande gymnastik till lärande, tränande, tävlande samt för aktivt liv. Det är vad Svensk Gymnastik handlar om. Rörelse hela livet”
-Henrik Sandqvist, Gymnastikförbundet Uppsvenska

Uppvisningen visade också på gott samarbete och engagemang från alla inblandade, från ledare, föräldrar och alla funktionärer som fick allt att flyta på… ett gott exempel på att gymnastik och idrott är en positiv del av fleras fritid och liv.

Publicerad: 2023-05-02

UPPTÄCK MER