Nyheter Väst

 • Digitala lunchträffar om utbildningar

  Nyfiken på Gymnastikförbundets utbildningar och kursutbud? Vid två tillfällen i maj finns möjlighet för dig som kanslist eller som har annan roll i föreningen att delta vid digitala träffar där nationella utbildningsenheten pratar om Gymnastikförbundets utbildningssystem, kursutbud och hur tränare kan tillgodoräkna sig sina gamla utbildningar. Träffarna är helt kostnadsfria.14 maj kl 12-12.45 Utbildningssystemet, kursutbud och kursanmälan
  Under 45 minuter går vi igenom utbildningssystemet, kurskarta, anmälningsförfarandet och de olika typer av kurser som Gymnastikförbundet erbjuder. Ställ dina frågor och få koll på vad ledarna/tränarna i din förening kan behöva gå för kurser för att utvecklas i sitt ledarskap.
  Anmäl dig här29 maj kl 12-12.45 Konvertering och validering
  På denna träff går vi igenom vad konvertering respektive validering innebär och vad skillnaden är. Allt för att tydliggöra vad de olika begreppen innebär. Vi tittar också lite på begreppet dispens. Ställ dina frågor och få koll på hur tränarna i er förening kan tillgodoräkna sig sina gamla utbildningar.
  Anmäl dig här
 • Gymnastikshow och workshop 7-8 juni

  Den 7-8 juni gästas Gymnastikförbundet Väst av National Danish Performance Team som gör ett stopp i Göteborg under sin världsturné.Under två dagar bjuds det på riktigt härliga aktiviteter och underhållning.
 • "Föreningen som arbetsgivare", 23 april

  Vi fortsätter med våra kostnadsfria föreläsningar för er i föreningarna i samarbete med RF/SISU Västra Götaland. Nu väntar kvartal två med huvudtemat ”Styrelsen”.
 • Årets förening och årets ledare 2023

  Inför regionförbundets årsmöte den 2 mars utsåg styrelsen vilka som skulle tilldelas utmärkelsen "Årets förening i väst" och "Årets ledare i väst" 2023
 • Digital föreläsning 20 feb: "Framgångsrikt ledarskap"

  Som ledare ställs du inför många utmaningar - stora som små. Därför vill vi fylla på din verktygslåda med mer kunskap om hur du utvecklar ett framgångsrikt och hållbart ledarskap.
 • Efteranmälan till "Rörelse hela livet", 2-3 mars

  Den 2-3 mars 2024 är det äntligen dags för vårt konvent "Rörelse hela livet" i Arena Älvhögsborg, Trollhättan. Gymnastikförbundet Västs bjuder in dig som är engagerad i någon av våra föreningar till två härliga gymnastikdagar.Har du inte redan anmält dig så är det inte för sent - efteranmälan är öppen till den 31 jan via länken nedan. Därefter får du kontakta kansliet på vast@gymnastik.se
 • Vem blir Årets ledare och Årets förening i väst 2023?

  Tänk så många fantastiska ledare och föreningar vi har i vår region . Vi vill därför gärna att du sätter dig ner en stund och funderar. Nominera sedan den ledare och/eller förening som du tycker har gjort något särskilt unikt eller utvecklande under året som varit
 • Årsmöte 2 mars 2024

  Lördag den 2 mars 2024 ska Gymnastikförbundet Väst genomföra sitt årsmöte och vi hoppas att just din förening är på plats. Vi behöver även ERA kloka förslag på nya kandidater till styrelsen, valberedning och revisorsuppleant som vill bidra till att fortsätta utveckla gymnastiken i region väst.
 • Silverglans över västgymnast

  Under helgen som gick genomfördes de Nordiska Mästerskapen i truppgymnastik i Reykjavik på Island. Medaljskörden blev stor för de svenska trupperna - sex stycken av sju möjliga. En av medaljlerna gläds vi i region väst lite extra åt.
 • Save the date: "Rörelse hela livet" , 2-3 mars

  Den 2-3 mars 2024 är det äntligen dags för vårt konvent "Rörelse hela livet" i Arena Älvhögsborg, Trollhättan. Gymnastikförbundet Västs bjuder in dig som är engagerad i någon av våra föreningar till två härliga gymnastikdagar
 • Utbildningar våren -24

  Nu har vi sammanställt vårens utbildningar i en smidig översikt. Fler utbildningar kan tillkomma löpande och läggs då in direkt i vår digitala funktion utbildningskalender här på hemsidan
 • Vårens utbildningar lanseras 1 nov

  Nu är det hög tid att se över era behov bland ledare och domare, så ni kan anmäla dem till vårens utbildningar
 • Medaljregn över region väst

  SM-veckan i Umeå bjöd på solsken, glädje och massvis med härlig gymnastik. Flera föreningar från region väst presterade på topp när det gällde.
 • Inspirationsdag gruppträning 12 aug

  Gruppträningskommittén i väst bjuder in till en maxad och kreativ träningsdag fylld med heldag med varierad träning, tips, reflektioner och massor av skratt.
 • Presentation från årsmötet

  Anne-Lee Holm från svenska gymnastikförbundet gästade vårt årsmöte. Ta del av hennes presentation kring vad som är på gång inom svensk gymnastik just nu och vilket stöd er förening kan få även från nationell nivå.
 • Anmälan till regionsmästerskap i Trupp

  Helgen den 6-7 maj är det dags för årets Regionsmästerskap i truppgymnastik.
 • Välkommen till årsmötet 12 mars

  Den 12 mars välkomnas alla föreningar i region väst till vårt årmöte som går av stapeln i Göteborg. Vi hoppas på att få träffa er där.
 • Bli en hejare på kommunikation

  Efter föreläsningen "Sociala medier och kommunikation" den 31 januari finns nu en handbok för alla föreningar att tillgå för att konkret kunna arbeta med att stärka sin kommunikation inom och utanför föreningen.
 • Har du koll på våra mötesplatser?

  Vi har en ny sida för våra olika mötesplatser. Under rubriken "OM GF VÄST" hittar du info om årsmöte, nätverk för föreningsanställda och för ordföranden runt om i vår region
 • Inspirationsdag senior

  Gruppträningskommittén i region väst bjuder in till en härlig dag på Katrinebergs folkhögskola lördag den 18 mars tillsammans med Irene Samuelsson, ansvarig för projektet ”Seniorträning” inom Svenska Gymnastikförbundet. Såväl ledare som aktiva seniorer är hjärtligt välkomna att fylla på med inspiration.
 • Gratis utbildningspaket till föreningar i väst

  Som en del i arbetet att stödja våra medlemsföreningar erbjuder vi under 2023 ett flertal kostnadsfria utbildningar i samarbete med RF-SISU Västra Götaland.