Hällevikslägret

Varje sommar kommer 300 gymnaster, tjejer och killar, från Småland och Blekinge till Hällevik för en veckas gymnastikläger. Dagarna fylls med fem träningspass och ett badpass i havet, precis intill lägerområdet.

All träning på Hällevikslägret sker utomhus på det stora gräsfältet mellan tallskogen och havet. Här tränas trampett, matta, airtrack, fristående, bom, barr m.m. Mellan träningspassen badas det också i havet och mat serveras av egen kökspersonal. På sena eftermiddagar/kvällar blir det bad i poolen, femkamp, disco och uppträdanden. Klockan 22.00 släcks det i barackerna och de ca 100 i personalen ser till att alla barn och ungdomar sover gott. Lägerveckan avslutas med en uppvisning för föräldrar, syskon och släkt.

Hällevikslägret är en tradition för våra gymnaster i Sydost och dit åker man gärna tillbaka år efter år!

GF Sydosts Hälleviksläger genomförs 21-27 juli 2024 (vecka 30).

Anmälan för nya gymnaster öppnar 19 mars kl. 18.00.

Frågor och svar om Hällevikslägret

Var och hur sover jag?

Du sover i en sovsal med ca 30-40 sängplatser. I sovsalen finns våningssängar med madrasser. Du behöver ta med täcke/sovsäck, kudde och lakan. I sovsalen bor du tillsammans med lagkompisar från din förening och ibland även gymnaster från andra föreningar.

För vem är lägret?

Aktiva gymnaster ifrån föreningar ifrån Sydost (Småland och Blekinge). Föreningar utanför Sydost deltar i mån av plats.

Hur mycket kostar det?

2850 kronor

Var duschar jag?

Varje eftermiddag går du tillsammans med din grupp och underledare till Hälleviksbadet (poolen). Där finns det möjlighet att bada i pool, åka vattenrutschkana och duscha.

Hur går träningen till?

Hällevikslägret är ett breddläger och all träning sker utomhus på ett fält med mestadels gräs och sand.

På lägret delas alla deltagare in i grupper. Du kommer att placeras i en grupp med någon av dina lagkompisar från din förening. Grupperna är kunskapsanpassade. Under dagen tränar du fem gymnastikpass (trampett, airtrack, fristående, lek, bom/barr) á 40 min samt ett badpass.

Vad ska jag ta med mig?

Täcke/sovsäck, kudde och lakan. Träningskläder och ombyte till kvällen. Discokläder till avslutningskvällen. Duschhandduk, duschartiklar, badhandduk och badkläder, necessär, vattenflaska, mm. Utrustningslista skickas när du blivit antagen.

Mat?

Maten lagas på lägret. Du kommer att serveras frukost, frukt, lunch, mellanmål, middag samt kvällsfika. Maten hämtas i en lucka och sedan tar du med dig maten in i matsalen.

Hur anmäler jag mig?

Anmälan till lägret öppnar 19:e mars 2024 kl. 18.00. Det är stor efterfrågan på platserna så det gäller att vara beredd. Har du varit på lägret året innan har du förtur till årets läger.

Hur många deltagare?

Vi har 300 platser på lägret.

Hur gammal ska man vara för att vara gymnast?

Man ska fylla 10 år det året som lägret arrangeras.

Hur länge får man vara gymnast?

Många väljer att gå över till att vara underledare när man är 16 år men vill du delta som gymnast längre är det okej.

Hur avslutas lägret?

Lägret avslutas med att alla lägerdeltagare genomför en uppvisning tillsammans. Under veckan tränar du på det fristående som visas upp. Efter uppvisningen samlas alla vid flaggan på fältet för gemensam avslutning.