Kullerbyttans dag 31/3

En bild

Gymnastikförbundet vill tillsammans med Bamse uppmärksamma vikten av att röra på sig och uppmuntra till ökad grundmotorisk träning. Att vara i rörelse är naturligt - snurra, klättra och slå kullerbyttor gör oss starka och pigga. Så samla kullerbyttor tillsammans med oss på den årliga Kullerbyttans dag!

Inom Svensk Gymnastik älskar vi kullerbyttor! Att som barn få uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är rörelseglädje! Men hur gör du en?

SLÅ EN KULLERBYTTA

Tips! En kullerbytta börjar oftast med att du står upp. Sen sätter du dig på huk. Sätt händerna framför dig. Vik in hakan mot bröstet och titta på magen, då blir din rygg rundare. Skjut ifrån med benen och rulla. På vägen upp ska du sätta fötterna nära rumpan och försöka komma upp till stående igen. Använd musklerna i benen och använd farten så kommer du upp lättare!

För mer inspiration kan du också spana in vår rörelsebank där det finns 48 olika filmer på temat kullerbytta!

RÖRELSEBANKEN

Samla familj och vänner - hur många kullerbyttor kan ni göra på fredag 31 mars? Registrera era kullerbyttor i kommentarer, story eller DM på vårt instagramkonto @svenskgymnastik eller på @bamse_varldens_starkaste_bjorn 

Dela gärna med er av era olika kullerbyttor genom att tagga @svenskgymnastik och använda #kullerbyttansdag

Publicerad: 2023-03-23

UPPTÄCK MER