Sommarhälsning

En bild

Vi vill med denna hälsning önska er en härlig sommar och TACK för allt ni gör för Svensk Gymnastik.

Sommaren är här och tog oss alla med stormsteg redan i maj efter en lång och kall vinter och en kort vår. Gympaterminen är slut för denna gång för de allra flesta, men vi ser på sociala medier att många barn och unga just nu är på sommarlovsläger som arrangeras av våra föreningar. Konferensansvarig på Lillsved beskrev i veckan att föreningen som har läger där ”bor på bryggan när de inte är i hallen” – det tycker vi låter underbart!

Terminen som vi nu blickar tillbaka mot har varit fantastisk på många sätt. Vi har haft regionsmästerskap i truppgymnastik som arrangerades av Järfällagymnasterna och en mängd regionsmästerskap i manlig artistisk gymnastik. Vår förening Kista SC åkte dessutom på sin första tävling med gänget i aerobic gymnastics, det tycker vi är häftigt! Många fler tävlingar har såklart genomförts under terminen, detta är bara ett axplock.

Vidare har vi på regionen haft förmånen att bjuda in till ett flertal mötesplatser och arrangemang. Vårt paraläger på Lillsved, som nu blivit till ett stående arrangemang, tog emot 90 deltagare, vårt dagläger Boys United arrangerades två gånger, varav det mer än fördubblades nu i juni och tog emot 100 deltagare i Österåkers multihall. Helt otroligt. Vi har även bjudit in till Tränarforum för våra tränare på trupp a-nivå och hade i maj en dag med fullt ös hos Mälarö Moves när vi arrangerade ”Show your moves” – ett uppvisningsarrangemang som återkommer i februari. Vi har dessutom erbjudit en mängd mötesplatser för föreningsanställda, föreningsordföranden och våra utbildare etc. Dessutom har vi hunnit arrangera 62 kurser såhär långt och utbildat sammanlagt 1080 ledare. Det är roligt att så många i regionen vill utbilda sig! Kansliet har också fått hälsa på hos ett flertal föreningar under våren, det är fint hur mottagandet vid dessa möten är och så roligt att få se hur ni har det och veta mer om er verksamhet. Hör av er om ni också vill ha ett besök av kansliet i höst!

I slutet av april deltog regionstyrelsen, kansliet och representanter från ungdomsstyrelsen med i princip full representation på förbundsmötet i Umeå. Förbundsmötet är ett viktigt möte för demokratin i förbundet och där fattas viktiga beslut som påverkar oss alla. Bland annat så höjdes medlemsavgiften. Att den höjdes så pass mycket som den gjorde berodde på att Gymnastikförbundet kunde påvisa vad de vill åstadkomma kommande år och för att göra det behövdes mer pengar. Pengar som bland annat går till den fina marknadsföringen kring ”Säkert gymnast” som de flesta nog stött på i sociala medier. Höga ambitioner kräver investeringar i verksamheten.

Vi vill även passa på att tacka alla er som tagit er tid att fylla i enkäten om er anläggningssituation. En rapport kring denna kartläggning kommer i början av hösten.

På GF Öst ser vi såklart fram emot en lång och härlig sommar, men vi ser också fram emot en händelserik höst. Redan i augusti samlar vi 40 pigga seniorer för ett seniorkollo på Lillsved och helgen därpå samlar vi våra ungdomskommittéer för en träff. Under hösten blir det sedan stort fokus på anläggningsfrågan – mer information kommer i höst. Däremellan kommer det såklart hända massa annat spännande. Har du något särskilt önskemål på vad vi i regionen borde göra eller erbjuda? Hör av dig!

Under veckorna v. 27–32 kommer vårt kansli att vara stängt och kommer därmed inte kunna svara på samtal eller mejl. Ska du gå en kurs i slutet av augusti och har en fråga, kommer vi svara på det så snart vi är tillbaka.

Vi vill med denna hälsning önska er en härlig sommar och TACK för allt ni gör för Svensk Gymnastik. Vi ser fram emot att fortsätta skapa de bästa förutsättningarna för alla er fantastiska ledare och gymnaster i regionen!

Ta hand om varandra och soliga sommarhälsningar!

Stefan Agnvall, ordförande
Maria Hellzenius, verksamhetschef

Publicerad: 2024-06-28

UPPTÄCK MER