Förändringar av regionala trupptävlingar 2024

En bild

Viktig information till alla truppföreningar gällande förändringar inför våra regionala tävlingar i Syd 2024. Sprid gärna vidare till alla era ledare och berörda i föreningen!

Tävlingsanmälan

Tävlingsanmälan till vårens Trupptävlingar i Syd öppnar den 10/1 kl. 11.00.
Här är anmäler ni era lag; Tävlingskalender (gymnastik.se)

Datum och arrangörer till vårens trupptävlingar:
🤸‍♂️2-3 mars – RegionÅttan arr. Höganäs GF
🤸‍♀️9-10 mars – RegionSjuan arr. GK Splitt
🤸‍♂️16-17 mars – RegionSexan arr. GK Splitt
🤸‍♀️6 april – RegionFyran&Trean arr. Engelholmsgymnasterna
🤸‍♂️7 april -  RegionFemman arr. Engelholmsgymnasterna
🤸‍♂️20-21 april – RegionNian arr. Gymtex

Nytt Tävlingsanmälningssystem

Inför Höstterminens tävlingar lanserades ett nytt anmälningssystem för tävlingar inom Svensk Gymnastik. Det nya systemet användes till samtliga nationella tävlingar under hösten och nu är det dags att utöka det till regionala tävlingar. Alla föreningar i Syd som inte tävlat nationellt har redan fått ett mejl med inbjudan till det nya systemet.

Vi har nu skapat en Testtävling så att ni kan gå in och göra testanmälningar och testa systemet innan den 10/1. Här kommer ni direkt till denna testtävling; Tävlingskalender (gymnastik.se)

Det nya systemet ger oss också möjlighet att be er anmälare att fylla i om ni har flick- mix- eller pojklag. Med den informationen hoppas vi kunna hjälpa våra killar i Syd att se andra killar som också tränar och tävlar i gymnastik.

Grencupstävling

Under vårterminen kommer vi testa att i stället för mångkamp köra grencuper på RegionTrean och RegionFyran. Ni anmäler vilken gren ni vill tävla i tävlingsanmälningssystemet.

Förändring i antal gymnaster

Då vi fått önskemål från många föreningar att ändra antalet gymnaster man får lov att vara/lag är det bestämt att vi under 2024 ändrar till följande:
- Nivå 3-5, 6-22 gymnaster/lag men max 18 gymnaster/varv.
- Nivå 6-9, 6-22 gymnaster/lag, med max 22gymnaster/varv.

Maxantal på tävlingar och reservlista

Det är fantastisk att vi har så många lag som vill tävla hos oss i regionen, men det innebär även att vi tyvärr måste sätta ett maxantal/tävling för att kunna genomföra tävlingarna på ett bra sätt. I det nya tävlingsanmälningssystemet så kommer tävlingen stängas för anmälan när maxantalet är nått. Därefter går det bra för era lag att ställa upp sig på reservlista genom att mejla till ttksyd@gymnastik.se När något lag stryker sig så går vi enligt denna lista och meddelar er att ni fått en plats.

OBS! En vänlig uppmaning är att ni enbart försöker anmäla det antal ni önskar så alla lag som vill tävla får plats. Skulle det ändå vara så av olika anledningar att ni tvingas stryka lag så vänligen meddela så fort ni vet det genom att mejla ttksyd@gymnastik.se Ju fortare vi vet desto fortare kan vi ge plats till något lag från reservlistorna.

Starträtter och domare

Inför 2024 kommer vi ändra i reglerna gällande starträtter för er föreningar. Följande kommer gälla;
- Tävlar föreningen på nivå 6–9 så krävs att föreningen har domare med utbildning steg 1
- Tävlar föreningen på nivå 3–5 så krävs det att föreningen minst har en domare med
utbildning steg 2 eller högre
* 0–2 starter/termin – Ingen domare
* 3–4 starter/termin – 1 domare med utbildning Steg 1,2,3 eller 4
* 5–8 starter/termin – 2 domare med utbildning Steg 1,2,3 eller 4
* 9 – obegränsat starter/termin – 3 eller fler domare med utbildning Steg 1,2,3 eller 4
* Vid grentävling räknas föreningens sammanlagda antal starter i grenarna delat på 3

Nytt är också att vi lagt upp en lista på vår hemsida där ni som förening kan se hur många domare ni har och starter ni har rätt till under våren 2024. Listan kommer uppdateras efter domarutbildningarna i januari och sen även inför varje ny termin. Här kommer ni direkt till listan; Starträtter | Svenska Gymnastikförbundet

Domarutbildningar

Föreningstävlingar

Tänk på att om ni ska arrangera en föreningstävling där ni bjuder in en eller fler föreningar så måste ni alltid söka sanktion för tävlingen genom att mejla till syd@gymnastik.se Bilaga 1 i Tekniskt reglemente ska fyllas i och skickas med; Tekniskt reglemente | Svenska Gymnastikförbundet
Såklart uppmuntrar vi och är positiva till föreningstävlingar eftersom vi som region inte har möjlighet att arrangera mer än det vi har just nu.

VI ÖNSKAR ER ALLA STORT LYCKA TILL INFÖR VÅRENS TÄVLINGSSÄSONG I SYD!

Vid frågor eller funderingar mejla till:
ttksyd@gymnastik.se eller syd@gymnastik.se

Med vänlig hälsning Trupptävlingskommittén i Syd/gm Filippa och Christel

Publicerad: 2023-12-18

UPPTÄCK MER