Dubbelt silver för Emma Larsson i World Challenge Cup

Igår tog sig Emma Larsson till två grenfinaler i World Challenge Cup i Baku Azerbajdzjan. Idag följde hon upp med två silvermedaljer, en i bom och en i fristående.

– Det var väldigt kul att tävla idag och jag lyckades förbättra några detaljer från igår, vilket känns bra, säger en glad Emma Larsson.Emma Larsson, dubbel silvermedaljör.

Näst högsta poäng i båda redskapen

Liksom igår var det brasilianskan Flavia Saraiva Lopes som vann båda redskapen före Emma. Domarna var något tuffare i finalen, så trots fina serier blev det något lägre poäng. I bom, där Emma lyckades nästan perfekt med enbart små stilavdrag blev poängen 13,65, vilket kan jämföras med vinnarpoängen 14,8. Även friståendet var bättre idag och belönades med poängen 13,4. Flavia Saraiva Lopes fick 13,85.Helena och Emma tillsammans med Brasilens lag.

Hungrig efter mer

Det här var Emmas andra och tredje medalj i världscupen. Sedan tidigare har hon ett guld i bom från förra året.

– Det har gått jättebra och det är positivt med ett så fint resultat för Emma. Vad som är kul är att jag upplever att hon vill och är hungrig efter mer, avslutar Helena Andersson Melander, ansvarig för seniorlandslaget i kvinnlig artistisk gymnastik.

Redan ikväll åker Emma vidare till Holland för ett träningsläger, där hon bland annat möter upp klubbkamraten Jonna Adlerteg.

Resultat:

http://agf.az/articles.php?sec_id=3&item_id=20160201033105452&section=results

Publicerad: 2016-02-21

UPPTÄCK MER