Nyheter

 • Svensk Gymnastik växer

  Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar förra året. Trenden håller i sig i årets sammanställning. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva.
 • Tillbakablick Förbundsmöte 2024

  Vi fick inte möta våren i björkarnas stad då Umeå bjöd på ett kylslaget väder sista helgen i april, men desto varmare var bemötandet från värdregion Norr som med stort engagemang skapade en händelserik och sportig inramning till Gymnastikförbundets möte.
 • Gymnaster och ledare inom Svensk Gymnastik mår bra!

  En ny enkätundersökning genomförd av konsultbyrån Ethos, med mer än 2500 svar, visar att 89 procent av de aktiva och 91 procent av ledarna mår bra eller mycket bra inom gymnastiken. Det positiva resultatet är genomgående för alla discipliner inom Svensk Gymnastik.
 • Sjätte raka guldet för Miranda Tibbling

  Miranda Tibbling fortsätter vara bäst i världen på parkour. Idag tog hon sitt sjätte raka världscupsguld i grenen speed. Medalj blev det även för Elis Torhall som tog hem bronset i herrarnas freestyle.
 • ”Jag har koll på läget”

  Elina Sheremey, GCF Uppsala och klubbkompisen Josefine Engstrand har tävlat World Challenge Cup i Portimao, Portugal, under helgen. Tävlingen är en del av förberedelserna inför kommande EM.
 • Elis Torhall klar för ny världscupsfinal i parkour

  Elis Torhall och Miranda Tibbling fortsätter dominera världsscenen i parkour. Elis är klar för final i freestyle och Miranda har tagit sig till semifinal i speed under världscupen i Montpellier.
 • Åttonde plats i Sveriges första lagfinal

  Under söndagen tävlade de svenska damerna i artistisk gymnastik i en historisk lagfinal på EM. De gjorde en fin tävling och slutar åtta precis som i kvalet.
 • Nathalie Westlund 6:a i EM-finalen

  Idag har Nathalie Westlund (Eskilstuna GF) tävlat barr final på EM i kvinnlig artistisk gymnastik. Hon genomförde en strålande serie och slutar som sjätte bästa gymnasten i Europa.
 • Damerna vidare till historisk lagfinal på EM!

  Den här veckan är det damernas tur att inta tävlingsgolvet på EM i artistisk gymnastik i italienska Rimini. Den första tävlingsdagen blev historisk för svensk del när laget tog sig vidare till en sensationell lagfinal. Dessutom är Nathalie Westlund vidare till final i barr.
 • GCF Uppsala dominerade i grenfinalerna på SM i rytmisk gymnastik

  Det blev ett medaljregn för GCF Uppsala när grenfinalerna i den rytmiska gymnastiken avgjordes under söndagen. Alla guld gick till hemmaföreningen.
 • Suzanne Lundvall ny ordförande i Gymnastikförbundet

  På Gymnastikförbundets förbundsmöte i Umeå valdes idag Suzanne Lundvall till ordförande. Två nya ledamöter valdes också in i styrelsen.
 • Elina Sheremey vinner SM i rytmisk gymnastik

  Idag korades den nya svenska mästarinnan i rytmisk gymnastik, Elina Sheremey från GCF Uppsala. Det var hennes första SM-guld efter en silvermedalj förra året.
 • Rapport från Idrottsklivet!

  Ett drygt halvår har gått sedan våra första föreningar inom ramen för Idrottsklivet klev in i en för dem ny utmaning – att starta upp eller utveckla verksamhet i polisens utsatta områden.
 • Fin lagtävling av herrarna på EM i artistisk gymnastik

  EM i manlig artistisk gymnastik pågår just nu i Rimini, Italien. Under onsdagen hade seniorerna sin första tävlingsdag med mångkamp, lagtävling och kval till helgens finaler.
 • Hur bibehåller vi trygga idrottsmiljöer för våra barn?

  Idrottsplatsen är en plats där man tillsammans med andra ska känna sig trygg. Sporthallen, fotbollsplanen och gymnastikhallen fyller viktiga funktioner i ett samhälle. Detta är inte längre självklart då kriminalitet och våld inte längre bara sker nattetid i utsatta områden utan smyger sig närmare inpå i alla slags områden.
 • Fem medaljer till Sverige under JNM i truppgymnastik

  De nordiska mästerskapen i truppgymnastik för juniorer har avgjorts i Lund under lördagen. Med stort hemmastöd på läktaren tog de svenska lagen hem totalt fem medaljer.
 • Friståendefinal för Jennifer Williams i världscupen

  Under torsdagseftermiddagen tog sig Jennifer Williams vidare till final i fristående under världscupen i kvinnlig artistisk gymnastik i Doha. Poängen 13.133 är personbästa för Eskilstunagymnasten.
 • Nathalie Westlund i världscupsfinal i barr

  Idag tog sig Nathalie Westlund (Eskilstuna GF) vidare till världscupsfinal i barr med nytt personbästa. Detta blir Nathalies andra barrfinal den här våren.
 • Nordens bästa juniorer möts i Lund

  Den 20 april avgörs JNM i truppgymnastik på hemmaplan i Sverige och Lugi Gymnastik står som värd. Fart och fläkt väntar när Nordens bästa juniorer gör upp om medaljerna.
 • Anmäl ombud för din förening!

  Förbundsmötet närmar sig och för att din förening ska kunna utöva sin rösträtt där måste föreningen lämna in en fullmakt gällande den person eller de personer som ska vara ombud för föreningen.
 • Handlingarna till förbundsmötet
  finns nu att läsa!

  Snart är det dags för förbundsmöte i Umeå. 27-28 april välkomnas Gymnastikförbundets medlemsföreningar dit. Vill du förbereda dig eller bara nyfiken på innehållet? Nu kan du ta del av de dokument som rör mötet här på webben - handlingarna.
 • Tuva Stjärnborg fyra i DMT-finalen

  På EM-tävlingarnas sista dag i portugisiska Guimaraes tog Tuva Stjärnborg från Klippans GK, i sitt första EM, en fantastisk fjärdeplats i DMT.
 • Flera grenmedaljer till Sverige under nordiska mästerskapen

  Under söndagens grenfinaler vid NM och JNM i artistisk gymnastik blev det flera medaljer för de svenska gymnasterna. Både Nora Hanfelt, Filip Lidbeck och Luis Il-Sung Melander knep guld i sina finaler och fick kliva högst upp på pallen.
 • Lagsilver för herrarna i artistisk gymnastik på NM

  Den 6-7 april går nordiska mästerskapen i artistisk gymnastik för juniorer och seniorer i Oslo, Norge. Sverige deltar med full delegation och under den första tävlingsdagen blev det två silvermedaljer till seniorherrarna.
 • Sjua i EM-finalen i synkron trampolin

  Den synkrona trampolinhoppningen stod på agendan i portugisiska Guimaraes under lördagen. Från Sverige tävlade två par, Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK) tillsammans med Oscar Smith (TK Levo), samt Lina Sjöberg tillsammans med Alva Lemoine (Uppsala GF).
 • Toppar och dalar på EM i trampolin

  EM-kvalet i individuell trampolin är klart och det blev blandade prestationer för de svenska landslagshopparna. Oscar Smith är första reserv i semifinalen.
 • Tuva Stjärnborg i EM-final i DMT

  Idag EM-kvalade tre svenska gymnaster i grenen DMT (dubbel-mini-trampolin) och Tuva Stjärnborg är klar för söndagens final!
 • Våga bli en arrangörsförening!

  Att arrangera en nationell tävling kan på flera sätt stärka gemenskapen i er förening. Nu söker vi arrangörer till de nationella tävlingarna i truppgymnastik 2025. Våga ta steget och bli en del av tävlingsbubblan!
 • Ny kurs på GIH med fokus på truppgymnastik

  Hösten 2024 startar Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) en ny deltidsutbildning där truppgymnastiken står i fokus.
 • Nu lanserar vi kunskapspaketet – NPF inom Svensk Gymnastik!

  Gymnastikförbundet kan nu presentera ett kunskapspaket som vi hoppas kommer ge våra föreningsledare bättre kunskap om vad det innebär att ha en NPF-diagnos såväl som hur man anpassar träning och tävling så att dessa individer kan fungera och prestera optimalt.
 • Kullerbyttans dag 31 mars

  Vi älskar kullerbyttan, så mycket att den förtjänar en egen dag - Kullerbyttans dag 31 mars. Vi ser den som en symbol för den grundmotoriska träningen och vill på denna dag, tillsammans med Bamse uppmärksamma vikten av att röra på sig och uppmuntra till ökad grundmotorisk träning. Att vara i rörelse är naturligt - snurra, klättra och slå kullerbyttor gör oss starka och pigga.
 • Svenska bronsmedaljer under NM i rytmisk gymnastik

  Hela 30 svenska gymnaster har under helgen befunnit sig i finska Kisakallio där NM och JNM i rytmisk gymnastik avgjorts. Gymnasterna gjorde bra ifrån sig och samlade värdefull internationell erfarenhet för framtiden.
 • Fin fjärdeplats för Jennifer Williams i världscupsfinalen i Baku

  Jennifer Williams tog sig till final i barr under FIG Apparatus World Cup i Baku, Azerbajdzjan. Under lördagens final tävlade de åtta bästa gymnasterna och Jennifer genomförde en strålande serie och slutar fyra.
 • Dags för Hopprepsskoj 2024

  Hoppa in sommaren med oss 13-24 maj! Under två veckor skapar vi rörelseglädje på skolgårdar runt om i landet genom att tillsammans samla hopprepshopp. Anmälan öppnar onsdag 13 mars kl 12:00 och i vanlig ordning får de 150 första skolorna som anmäler sig ett hopprepskit - så sätt ett påminnelse i kalendern!
 • Bris är med och bidrar till trygg gymnastik!

  Under hösten 2023 inledde Svensk Gymnastik ett samarbete med Bris för att ihop göra idrotten tryggare för barn. Har du koll på samarbetet och vart du kan vända dig om du behöver stöd?
 • Jennifer Williams 6:a i sin första världscupsfinal i bom

  Eskilstunagymnasten Jennifer Williams hade en fin tävlingsdag i tyska Cottbus när hon under fredagen tog sig vidare till sin första världscupsfinal i bom. Söndagens final gick inte helt som Jennifer hoppats men trots ett fall i serien slutar hon på en 6:e plats.
 • På gång inom paragymnastiken

  Det internationella gymnastikförbundet (FIG) har inlett arbetet med att få med gymnastik på Paralympics 2032, en utveckling vi följer med spänning. Här i Sverige har vi också mycket på gång inom området para under våren!
 • VM i drill går i Sverige 2024

  Den 4-11 augusti arrangerar Sverige IBTF World Twirling Championship i Helsingborg. Här är mer info om det stora mästerskapet och vilka starter som är uttagna till att representera Sverige.
 • Nathalie Westlund vidare till världscupsfinal i barr

  Eskilstunagymnasten Nathalie Westlund fick till en strålande start på tävlingsåret när hon under torsdagskvällen gick till final i barr under FIG Apparatus World Cup i Kairo, Egypten.
 • Beslut i Riksidrottsnämnden kring utesluten förening

  I mitten av november 2023 meddelades föreningen Akro Dans och gymnastik klubb Stockholm att de uteslutits som medlem i Gymnastikförbundet.
 • Gymnastikföreningar var med och städade Sverige 2023

  Nästan 8,8 miljoner kronor! Det fick de föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2023 dela på. Det är nytt rekord! 26 119 idrottsungdomar och ledare var med och plockade skräp under året i 212 kommuner, också det nytt rekord.
 • Nu kan du anmäla dig till förbundsmötet

  Vi välkomnar Gymnastikförbundets medlemsföreningar till Umeå 27-28 april. Då är det nämligen dags för förbundsmöte. Ett möte där vi bland annat behandlar förslag som inkommit från er medlemmar (motioner), tar beslut om verksamhetsinriktning och genomför personval. Men också en helg för nätverkande och trevligt umgänge.
 • Grundmotoriken debatteras

  Söndagen den 28 januari publicerade Dagens Nyheter en debattartikel om bristen av grundmotoriska färdigheter bland barn undertecknad av Gymnastikförbundet och Svenska Idrottslärarföreningen. Läs hela texten här.
 • Rundabordssamtal hos socialminister Jakob Forssmed

  Idag hade Gymnastikförbundet tillsammans med Riksidrottsförbundet, Basketbollförbundet, Fotbollsförbundet, Innebandyförbundet, Ishockeyförbundet och Simförbundet, samt Johan Norberg (Centrum för idrottsforskning) och Karin Redelius (GIH) möjlighet att träffa socialminister Jakob Forssmed för ett rundabordssamtal på Socialdepartementet.
 • Gymnastiken - en självklar del av Idrottsklivet

  Vi har ett uppdrag att göra gymnastiken mer tillgänglig och att välkomna fler utanför normen till vår idrott. Att gymnastiken är starkt efterfrågad i många av Idrottsklivets områden gör vår del i detta program än mer självklar och viktigt.
 • Vikten av att ha fler ledare med funktionsnedsättning

  Inom gymnastiken råder det en ständig brist på ledare och funktionärer. Vi kan bli bättre på att bredda vår syn på vem som kan vara en resurs på träning och vid olika evenemang
 • Valberedningen utlyser ny nomineringsperiod gällande ordförandeposten

  Igår valdes Anna Iwarsson till ny ordförande för RF/SISU vilket innebär att hon lämnar posten som ordförande i Gymnastikförbundet och inte längre står till förfogande för omval på förbundsmötet 2024. Valberedningen utlyser därför en ny nomineringsperiod.
 • Gymnastikförbundet förflyttar Elitidrott 2030 framåt

  På ett extrainsatt Riksidrottsmöte stod Riksidrottsförbundets beslut om #elitidrott2030 på agendan efter att flera förbund ställt sig kritiska till fördelningen av resurser och lämnat in en motion kring detta.
 • Matt X. Richardson blir ny gymnastikombudsman

  Den 1 februari börjar Matt X. Richardson som Gymnastikombudsman (GymO). GymO har till uppgift att finnas som stöd till föreningar, ledare, föräldrar och utövare i frågor relaterade till Svensk Gymnastiks uppförandekod. Hit kan man vända sig för att få stöd, hjälp och rådgivning – funktionen är alltså inte en dömande instans.
 • Suzanne Lundvall tf ordförande i Gymnastikförbundet

  På ett extrainsatt Riksidrottsmöte valdes idag Anna Iwarsson till ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Det innebär att hon nu lämnar sin roll som ordförande i Gymnastikförbundets styrelse.
 • Internationell konferens i truppgymnastik

  Helgen den 5-7 januari arrangerade European Gymnastics en stor internationell konferens om truppgymnastik i Malmö. Med Per Sjöstrand i spetsen stod GK Motus-Salto och Gymnastikförbundet som värd för drygt 100 deltagare som representerande 14 länder. Till de digitala forum som satts upp hade även representanter från USA och Australien bjudits in.
 • Gemensam start på året för landslagen

  För landslagen i rytmisk gymnastik, artistisk gymnastik, trampolin och DMT drog året i gång med ett 4-dagars läger på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön på Lidingö utanför Stockholm.
 • Dags att lämna in årsrapporten

  Varje år ska alla föreningar skicka in en årsrapport till Gymnastikförbundet. Deadline för rapporten, som avser 2023 års verksamhet, är den 25 februari 2024.
 • Första ansökningsperioden för projektstöd har börjat!

  Nu kan din förening söka stöd för framtida projekt! Syftet med projektstödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att utveckla sin verksamhet för barn och ungdomar samt för vuxna med funktionsnedsättning i enlighet med idrottens gemensamma mål, Strategi 2025, och Svensk Gymnastik Vill. Målet är att fler barn och ungdomar ges möjlighet och väljer att börja respektive fortsätta idrotta i förening.
 • Tack för i år!

  2023 är snart slut och generalsekreterare Catharina Espmark skickar en hälsning och ett stort tack till alla inom Svensk Gymnastik!
 • Göteborgs Gymnastik Sällskap – Sveriges äldsta gymnastikförening

  I gymnastiksalen på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg håller Sveriges äldsta gymnastikförening till. Med sina 155 år är föreningen äldre än Gymnastikförbundet och varje tisdag och fredag samlas de för att motionera – så har det varit sedan starten 1869.
 • Läget? Hjälp oss få ett nuläge med fokus på ledarskap och atmosfär inom Svensk Gymnastik

  Gymnastikförbundet vill fånga upp hur utövare, tidigare utövare och ledare inom Svensk Gymnastiks alla verksamheter upplever ledarskapet och atmosfären inom gymnastiken. Vi har därför anlitat företaget Ethos International för att genomföra en enkät för att få en bild av hur vi har det idag inom Svensk Gymnastik.
 • Skicka in motioner och nominera till personvalen senast 31 dec 2023!

  Gymnastikförbundets medlemsföreningar kallas till förbundsmöte 27-28 april 2024 i Umeå. Gör din röst hörd, nätverka, prata gympa och var med och påverka Svensk Gymnastiks utveckling. Mötet hålls på Clarion Hotel Umeå i centrala stan dit du lätt tar dig både från tågstation och flygplats. Så ta chansen att uppleva våren i björkarnas stad!
 • Gymnastikförbundet välkomnar beslut i European Gymnastics

  Den 1 december beslutade European Gymnastics att inte öppna upp för ryskt och belarusiskt deltagande på europeiska gymnastiktävlingar och fortsatt visa stöd med Ukraina.
 • Katarina Jönsson Söderberg ny förbundskapten för landslaget i rytmisk gymnastik

  Under våren annonserade Gymnastikförbundet efter en ny förbundskapten till landslaget i rytmisk gymnastik. Efter en lång process är landslagsledningen inför 2024 nu klar.
 • Guld och brons till Sverige i grenfinalerna på Northern Europeans

  Andra dagen på den internationella tävlingen Northern Europeans i artistisk gymnastik innehöll grenfinaler. De åtta bästa gymnasterna i varje gren hade tagit sig vidare och det blev en spännande uppgörelse av medaljerna.
 • Guld till herrarna på Northern Europeans i artistisk gymnastik

  Under helgen fylls Halmstad Arena av gymnastik på högsta nivå när den internationella tävlingen Northern Europeans går av stapeln. Mångkamp och lagtävling stod på schemat under lördagen och för svensk del blev det ett sensationellt guld till herrarna.
 • Vi vill veta mer!

  Gymnastikförbundet genomför just nu en kartläggning av den verksamhet som bedrivs för personer som är äldre än 25 år. Nu behöver vi er hjälp.
 • Fina svenska prestationer på EM i aerobic gymnastics

  Under fredagen inleddes EM i aerobic gymnasticis i Antalya, Turkiet. Inte bara en utan två svenska gymnaster fanns på plats i damernas individuella tävling och de stod båda för fina prestationer.
 • Beslut om uteslutning av förening

  Gymnastikförbundets styrelse har idag efter en längre process fattat beslut om att utesluta en medlemsförening.
 • Svensk sjätteplats på VM i synkron trampolin

  Vägen till finalen var en kombination av tur och skicklighet för Jonas Nordfors och Oscar Smith. Sist ut i finalen bjöd det svenska synkronparet på nio fina kombinationer innan tävlingen tog slut för herrarnas del.
 • Sex medaljer till Sverige vid nordiska mästerskapen i truppgymnastik

  Under lördagen har de nordiska mästerskapen i truppgymnastik avgjorts i Reykjavik på Island. Sju klubblag representerade Sverige och det blev en strålande dag för svensk del med hela sex medaljer.
 • VM-final i synkron trampolin för Jonas Nordfors och Oscar Smith

  Turen förföljer den skicklige, inte sant? När Jonas Nordfors och Oscar Smith hoppar ur sig i semifinalen i synkron trampolin tror alla att det är kört. Men det visar sig att poängen räcker till en finalplats på VM i Birmingham.
 • VM-tävlingarnas andra dag gav semifinaler i både DMT och synkron trampolin

  Tuva Stjärnborg från Klippans GK inledde dagens tävlingar med synkron trampolin. Men det var i DMT-kvalet som hon verkligen gjorde framgångar i VM-debuten. Framgång blev det även för herrerna i synkron trampolin och mästerskapserfarenhet med fina serier på damsidan.
 • VM-semifinal för Oscar Smith och Jonas Nordfors

  Synkron trampolin blev revanschen för Oscar Smith (TK Levo) som gör comeback efter flera års paus från trampolinen och för Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK) som gör sitt 12:e VM. Ikväll tävlar synkronparet i VM-semifinalen i synkron trampolin på VM i Birmingham.
 • VM-kval i trampolin med rekordstor svensk trupp

  Sveriges genom tiderna största VM-trupp i trampolin har idag torsdag 9 nov tävlat i individuell trampolin på VM i Birmingham, Storbritannien. I truppen med fyra damer och fyra herrar gör några VM-debut medan andra tävlar sitt 9:e och 12:e VM. Trots två lag och flera fina prestationer räcker resultaten tyvärr inte vidare från kvalet – varken individuellt eller som lag.
 • Studerar i samma stad – ska tävla NM med tre olika lag

  Att kombinera elitgymnastik med universitetsstudier är inte alltid en enkel sak, det vet Oscar, Wilma, Elias och Livia som alla studerar i Linköping och som i slutet av veckan tävlar NM i truppgymnastik. Men trots att de under året tränat en hel del ihop tävlar de inte med samma lag, utan tre olika.
 • Oväntad comeback slutade med VM-plats för Oscar Smith

  Efter ett uppehåll på tre år ställde Oscar Smith upp i en trampolintävling igen för skojs skull. Det visade sig leda till en oväntad comeback och nästa vecka representerar han Sverige på sitt åttonde VM.
 • Med anledning av polisens beslut om väskförbud

  Med anledning av det förhöjda säkerhetsläget har Polismyndigheten infört ett väskförbud för publik som besöker vissa offentliga tillställningar/allmänna sammankomster. Detta beslut kan komma att påverka viss verksamhet inom Svensk Gymnastik.
 • Tuva Stjärnborg gör VM-debut i Birmingham

  Tuva Stjärnborg från Klippans GK gjorde succé på SM i trampolin och DMT tidigare i år när hon tog hem hela fem guld. Nu väntar VM-debut för 17-åringen som är både laddad och nervös inför avresan till Birmingham.
 • Team Zkip: Tjejerna som fick hela Sverige att prata om hopprep

  I somras tog de unga tjejerna i hopprepslaget Team Zkip VM-guld i USA. Deras imponerande bedrift spred sig i nyhetsmedierna och plötsligt fick hela Sverige upp ögonen för hopprep.
 • Resa utomlands eller arrangera ett evenemang?

  Med anledning av det höjda säkerhetsläget och den fruktansvärda händelsen i Belgien vill vi påminna om vad som gäller för föreningar och grupper som är utomlands, samt tipsa om en utbildning för er som ska arrangera ett evenemang.
 • Nya perspektiv på Gymnastikforum 2023

  Helgen 7–8 oktober samlades över 200 personer för att under en helg utifrån en mängd olika perspektiv vara med och utveckla Svensk Gymnastik.
 • Alla barn har rätt till en trygg idrott – Gymnastikförbundet och Bris i nytt samarbete

  Med över 165 000 gymnaster, aktiva och ledare under 20 år är gymnastiken en av de största barn- och ungdomsidrotterna i Sverige. Nu har ett nytt samarbete med Bris inletts för att ihop göra idrotten tryggare för barn.
 • Damlaget i artistisk gymnastik imponerade på VM i Antwerpen

  Under måndagen var det de svenska damernas tur att inta tävlingsgolvet på VM i artistisk gymnastik i belgiska Antwerpen. Med ett fint artisteri och en lysande lagsammanhållning nådde de över 150 poäng i lagtävlingen och slutade på en 18:e plats.
 • Fin VM-insats av de svenska herrarna i artistisk gymnastik

  VM i manlig och kvinnlig artistisk gymnastik är igång i Antwerpen, Belgien, och herrarnas första kvaldag blev en mycket fin dag för svensk del.
 • Trendbrott inom Svensk Gymnastik

  Medlemsdatan för år 2022 är sammanställd och statistiken visar på en återhämtning för Svensk Gymnastik efter två tunga pandemiår. Jämfört med 2021 ökar antalet aktiva i Gymnastikförbundets föreningar med två procent.
 • Kvinnlig artistisk gymnastik A och B – nya kurser med tydligt fokus på hållbar träning

  I slutet av augusti lanserades Kvinnlig artistisk gymnastik A och B, de första av fyra nya kurser inom disciplinen. Gemensamt för de båda är en tydligare kursplan samt fokus på hur vi bedriver sund och hållbar träning.
 • Dags att nominera Årets Eldsjäl

  Nu är nomineringsfönstret för Årets Eldsjäl öppet och du kan gå in och anmäla en person i din närhet som förtjänar att uppmärksammas.
 • Friståendefokus för Filip Lidbeck på årets VM

  Halmstad Frigymnasters Filip Lidbeck tävlar sitt tredje världsmästerskap i Antwerpen i slutet av veckan. Den här gången blir det fullt fokus på fristående och Filip är laddad inför uppgiften.
 • Tonya Paulsson: ”Mångkampsfinal på VM är något jag alltid velat nå”

  Tonya Paulsson är numera rutinerad i mästerskapssammanhang. I våras gick hon till mångkampsfinal på EM och stundande VM i Antwerpen blir hennes tredje världsmästerskap. Gymnastikförbundet fick en pratstund med 20-åringen en vecka innan avresa.
 • Jennifer Williams redo för VM – en otrolig comeback!

  Uppladdningen mot VM i Antwerpen är inne på sluttampen. Jennifer Williams är en av fem tjejer som ingår i Sveriges VM-lag och hon är laddad inför uppgiften att representera Sverige på världsscenen ännu en gång. Men vägen dit har varit långt ifrån rak.
 • Gymnastikförbundet
  söker tävlingskoordinator

  Låter det lockande att jobba med Svensk Gymnastiks stora verksamhet inom våra tävlingsdiscipliner? Nu söker vi en tävlingskoordinator som tillsammans med kollegor ansvarar för detta område.
 • Unik föreläsningsserie för att förebygga skador inom truppgymnastiken

  Under hösten bjuder Gymnastikförbundets medicinska team in till en unik och skräddarsydd föreläsningsserie som riktar sig till ledare som har gymnaster som tävlar på högre nivå. Syftet är att förbygga och minska antalet allvarliga skador inom truppgymnastiken.
 • Succé för Elis och Miranda i Bulgarien

  I går kväll säkrade Miranda Tibbling och Elis Torhall sina respektive totala världscupstitlar i parkour i Sofia efter två makalösa runs.
 • Porträtt: Miranda Tibbling – bäst i världen i parkour

  Miranda Tibbling är i hetluften just nu och har inlett hösten med flera stora tävlingar. Hon är nyligen hemkommen från Kanada och USA där hon bland annat tävlat i SPL (Sports Parkour League). Till helgen är det dags för världscupstävlingar i Bulgarien.
 • Fin premiärhelg för kursen Kvinnlig artistisk gymnastik A

  Sista helgen i augusti gick första kurstillfällena av Kvinnlig artistisk gymnastik A av stapeln. A-kursen är tillsammans med Kvinnlig artistisk gymnastik B de första kurserna av fyra att lanseras inom disciplinen i nya utbildningssystemet.
 • Luis Il-Sung Melander klar för världscupsfinal i ringar

  Malmögymnasten Luis Il-Sung Melander har idag tagit sig vidare till världscupsfinal i ringar vid World Challenge Cup i Mersin, Turkiet. Med poängen 13,85 kvalar han in till morgondagens final som femma.
 • Anmälan öppen! Gymnastikforum

  Nu kan du äntligen anmäla dig till Svensk Gymnastiks stora mötesplats; Gymnastikforum 2023! 7–8 oktober ses vi på Scandic Star i Sollentuna för en helg fylld med inspiration och trevligt umgänge.
 • Svensk Gymnastik i årets Prideparad i Stockholm

  I år deltog Gymnastikförbundet tillsammans med Riksidrottsförbundet och en mängd andra idrottsförbund och organisationer i Stockholms Prideparad. Att delta i Prideparaden är en viktig symbolhandling som visar att vi omsätter vår verksamhetsidé och värdegrund i handling.
 • Idrottsklivet – idrottslig samverkan i utsatta områden

  Idrottsklivet är namnet på idrottens gemensamma satsning i det som polisen benämner som utsatta områden. Syftet med satsningen är att stärka idrottslig närvaro och arbetet kommer ske i samverkan mellan Riksidrottsförbundet och 14 olika idrotter.
 • Vincent Froiants svensk mästare i parkour

  Idag genomfördes SM i parkour i Vallentuna utanför Stockholm och den nya svenska mästaren heter Vincent Froiants och kommer från Göteborg.
 • "Roligaste internationella tävlingen hittills"

  Idag fortsatte VM i rytmisk gymnastik med grenarna käglor och band för Alva Svennbeck från Uppsala.
 • Härlig första kvaldag av Alva Svennbeck på VM i rytmisk gymnastik

  Idag inleddes VM i rytmisk gymnastik med grenarna tunnband och boll och Alva Svennbeck från Uppsala fick en riktigt bra start på mästerskapet.
 • Nytt system för tävlingsanmälan lanserat

  I veckan lanseras ett nytt system för tävlingskalender och anmälningar till tävlingar inom Svensk Gymnastik. Alla anmälningar till höstens nationella tävlingar kommer att göras via det nya systemet.