"Roligaste internationella tävlingen hittills"

En bild

Idag fortsatte VM i rytmisk gymnastik med grenarna käglor och band för Alva Svennbeck från Uppsala.

Under onsdagens tävling fick Alva en strålande start i grenarna boll och tunnband och gav sig själv chansen att nå det egna målet om att nå 100 poäng.

Band var dagens första gren för 22-åringen från Uppsala. Inför den entusiastiska publiken i Valencia visade Alva upp ett kraftfullt program med härligt uttryck. Efter en miss där hon tappade bandet i ett av sina små släpp fick hon poängen 24.850.

Tävlingen avslutades för Alvas del med käglorna. Utstrålningen och koreografin var på topp, men två tapp i programmet blev kostsamma och med poängen 22.300, lyckades hon inte med att nå de 100 poängen.

- Självklart är jag besviken över att jag inte lyckades nå mitt slutliga mål men samtidigt är jag otroligt stolt över mig själv och det jag åstadkommit. Jag har tränat så mycket inför det här och jag kände verkligen att jag fick visa min artistiska styrka på mattan, sammanfattar Alva tävlingen.

Alva Svennbeck VM i RG

Alva Svennbeck i käglor på VM i rytmisk gymnastik. Foto: Filippo Tomasi

I den totala mångkampen på detta tredje VM placerade hon sig på en 69:e plats bland de 88 startande gymnasterna med en totalpoäng om 75,700 (de tre bästa grenarna räknas).

- Alva har verkligen visat upp sig själv och svensk rytmisk gymnastik på ett mycket fint sätt både på tävlingsmattan och utanför. Det var självklart synd på käglor och tunnband som kunde varit betydligt bättre men som helhet känner vi oss ändå nöjda och jag är väldigt stolt över Alva. Publiken har varit helt fantastisk här i Spanien och det har varit mycket autografskrivande och fotograferande. Det märks att Alva är väldigt populär här och vi är båda överens om att det här har varit den roligaste internationella tävlingen hittills, säger tränare Katarina Söderberg.

Alla tävlingar streamas här.

Alla resultat finns här


Publicerad: 2023-08-24

UPPTÄCK MER