Gymnastikföreningar var med och städade Sverige 2023

En bild

Nästan 8,8 miljoner kronor! Det fick de föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2023 dela på. Det är nytt rekord! 26 119 idrottsungdomar och ledare var med och plockade skräp under året i 212 kommuner, också det nytt rekord.

Gymnastikförbundet är stolt medlem i Städa Sverige – idrottens miljöorganisation, en organisation som jobbar för en skräpfritt Sverige och glada idrottsungdomar.

Skräp som slängs och hamnar där det inte hör hemma är ett stort miljöproblem och ett hot mot både djur och natur. Idrottsungdomar kan genom att medverka i Städa Sveriges projekt göra en insats mot det miljöförstörande skräpet, samtidigt som man tjänar pengar till sin förening eller sitt lag. Flera gymnastikföreningar beskriver det som ett välkommet tillskott i lagkassan och pengarna används ofta för att kunna åka i väg på läger och tävlingar, eller stärka gemenskapen genom andra aktiviteter.

2023 var rekordmånga 26 119 deltagare, fördelat på 1 174 städuppdrag, med i Städa Sveriges miljöprojekt. På bilden ser vi GCF Uppsalas ungdomstrupp, en av alla gymnastikgrupper som deltog under året. De samlade skräp i stadsdelen Gränby i Uppsala. Tillsammans med andra lag och föreningar fyllde de över 21 000 stora gula säckar med skräp och verksamheten gav nästan 8,8 miljoner kronor till de deltagande föreningarna och lagen att dela på.

Vill er förening vara med 2024?

Vill ni ha chans att vara med och Städa Sverige 2024 och därigenom få ett ekonomiskt tillskott till att uppfylla era drömmar? Gå in och anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida.

Publicerad: 2024-02-07

UPPTÄCK MER