VM i drill går i Sverige 2024

En bild

Den 4-11 augusti arrangerar Sverige IBTF World Twirling Championship i Helsingborg. Här är mer info om det stora mästerskapet och vilka starter som är uttagna till att representera Sverige.

Under hösten 2022 växte Svensk Gymnastik med verksamheten drill. Under året har du chans att bekanta dig med verksamheten på nära håll när världsmästerskapen i tävlingsdrill avgörs i Sverige och Helsingborgs Arena. I tävlingsdrill kan man tävla både individuellt, i par och i team/grupp och både herrar och damer tävlar i sporten. Sporten påminner lite om rytmisk gymnastik, men som handredskap använder man drillstavar. I programmen ligger fokus på stav- och kroppsteknik, utstrålning, musiktolkning, koreografi och generellt intryck. Man tävlar i dräkt som ofta hänger ihop med musik och koreografi.

Under sommarens VM i drill tävlar både juniorer och seniorer i följande discipliner:

  • Freestyle solo
  • Rhythmic Twirl
  • Freestyle Pair
  • Freestyle Team

De representerar Sverige på VM:

Freestyle senior
Wilma Borgshammar, Bjuv/Helsingborg
Sara Persson, HDC
Hanna Persson, HDC
Reserv: Nicole Martyn, HDC

Freestyle junior
Saga Widén, Linköping

Senior pair
Sara Persson och Hanna Persson, HDC

Rhytmic twirl senior
Linnéa Lövgren, HDC

Innan VM går av stapeln väntar tävlingar i European Cup i Kroatien. Se här vilka som är uttagna till att representera Sverige på European Cup. Pdf, 525 kB.

Volontär under VM?

Vill du vara volontär under VM och ta del av det stora arrangemanget från första parkett? Anmäl ditt intresse till volontar2024@drill.se

Mer om VM i drill hittar du på mästerskapets webbsida som uppdateras löpande under våren.

Publicerad: 2024-02-23

UPPTÄCK MER