Vincent Froiants svensk mästare i parkour

En bild

Idag genomfördes SM i parkour i Vallentuna utanför Stockholm och den nya svenska mästaren heter Vincent Froiants och kommer från Göteborg.

Under en grå himmel, som hela tiden hotade med regn, kunde årets SM genomföras på Vallentuna IP i samband med Vallentuna kommuns event Naturens och idrottens dag. Tävlingen samlade en stor och entusiastisk publik som fick se en spännande och rolig tävling med många olika typer av runs.

Tävlingen hade ett starkt startfält med både veteraner och unga utmanare. De sex bästa av de 16 startande gick vidare till final och där var det Vincent Froiants från Göteborg som drog det längsta stråt och tog hem guldmedaljen med ett fantastiskt run som gav 407 poäng.

- Det har varit en fin tävling med tuff konkurrens och jag är nöjd med att mitt run blev exakt som jag vill, berättar Vincent som har tränat parkour i tio år.

Vincent var bäst även i kvalet och visade upp ett varierat program med svingar och volter i fina kombinationer och det såg oerhört lätt och lekfullt ut.

- Jag tränar parkour för att det är kul och eventuellt blev detta SM den sista tävlingen i Sverige, avslutar Vincent som kommer fortsätta träna parkour på den internationella scenen framöver.

Det var väldigt jämt i finalfältet och tvåa i tävlingen blev Anton Ahlm från Helsingborg och William Laitinen från Dyrön tog hem bronsmedaljen.

Övriga i finalen var:

  • Celian Larsson, Uddevalla Parkour och Gymnastik
  • Ebbe Höglund, Östersund
  • Jesper Stenberg, Helsingborg

På Gympabubblan Play kan du titta på hela tävlingen Vill du se ett sammandrag hittar du det nedan.

Foto: Samuel Wendelius

Publicerad: 2023-08-26

UPPTÄCK MER