Lagsilver för herrarna i artistisk gymnastik på NM

En bild

Den 6-7 april går nordiska mästerskapen i artistisk gymnastik för juniorer och seniorer i Oslo, Norge. Sverige deltar med full delegation och under den första tävlingsdagen blev det två silvermedaljer till seniorherrarna.

Det är ett starkt svenskt herrlag som står på tävlingsgolvet i Oslo under helgens nordiska mästerskap. Under den första tävlingsdagen genomförde de en strålande lagtävling som räckte hela vägen upp till silverplats. Med EM bara några veckor bort är det ett starkt formbesked från landslagskillarna och förbundskapten Eddie Olsson är nöjd med dagen:

– Seniorerna körde en mycket bra lagtävling, ytterligare några snäpp bättre än för två veckor sedan när vi var i Oslo på landskamp. Laget har höjt sin svårighetspoäng och vi har genomfört två roliga tävlingar med bra känsla i laget där alla har jobbat för varandra.

Norge hade en bra tävlingsdag på hemmaplan och vann herrarnas lagtävling. I herrarnas mångkamp blev det ännu ett silver till Sverige genom David Rumbutis (All Star Gymnastics) som slutade på totalpoängen 80.550. Norska Sofus Heggemsnes vann mångkampen med poängen 82.050.

Silver till David Rumbutis på NM

Silver till David Rumbutis i mångkampen.

De svenska damerna genomförde också en fin tävling trots att de hade ett lite tuffare utgångsläge i lagtävlingen med bara fyra gymnaster på plats. Det blev till slut en 5:e plats i lagtävlingen och bästa svenska i mångkampen blev Maya Ståhl (Tidaholms GS) på en 11:e plats. Hildur Maja Guðmundsdóttir från Island vann damernas mångkamp och det isländska damlaget tog hem lagtävlingen.

Fina tävlingar för juniorerna

Det blev en tidig morgon för de svenska juniorerna och hälften av gymnasterna gjorde debut i Sverigedräkten under dagen. Tävlingsdagen drog i gång kl. 8.40 och juniortjejerna fick till en fin start på barr. Som helhet var det en bra tävling för det unga laget som slutade på 4:e plats och Milla Nyman (All Star Gymnastics) placerade sig bäst i mångkampen på en 7:e plats. Även juniorkillarnas lag genomförde en fin tävling och slutade precis som tjejerna på en fjärde plats. Bäst i den individuella tävlingen gick det för Charlie Björsson (Alingsås IF) som slutade 6:a i mångkampen och som kvalificerat sig vidare till hela tre grenfinaler.

Imorgon väntar grenfinaler

Imorgon söndag väntar grenfinaler med start kl. 12.00 och där får vi se följande gymnaster:

Seniorer
Maya Ståhl (Tidaholms GS) – barr och bom
Nora Hanfelt (GK Motus-Salto) – barr
Maja Rhodin (Umeå GF) – bom
Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster – fristående
David Rumbutis (All Star Gymnastics) – bygel, barr och räck
Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto) – ringar
Marcus Stenberg (Lulegymnasterna) – ringar och barr

Juniorer
Emmy Malmberg (Stockholm Top Gymnastics) – barr
Vilma Timlöv (Eskilstuna GF) – barr
Li Vinnerborg (GK Motus-Salto) – bom
Milla Nyman (All Star Gymnastics) – fristående
Wille Larsson (Halmstad Frigymnaster) – fristående och hopp
Kaspar Ericsson (Lulegymnasterna) – fristående och räck
Charlie Björsson (Alingsås IF) – bygel, ringar och barr

Alla resultat från dagen finns här.

Publicerad: 2024-04-06

UPPTÄCK MER