Dags för Hopprepsskoj 2024

En bild

Hoppa in sommaren med oss 13-24 maj! Under två veckor skapar vi rörelseglädje på skolgårdar runt om i landet genom att tillsammans samla hopprepshopp. Anmälan öppnar onsdag 13 mars kl 12:00 och i vanlig ordning får de 150 första skolorna som anmäler sig ett hopprepskit - så sätt ett påminnelse i kalendern!

Hur går det till? Från och med 13 mars kan du som vuxen på skolan anmäla din skola till att delta i Hopprepsskoj. När vi drar igång i maj så hoppar ni så mycket ni kan under raster och fritids för att sedan redovisa era hopp här på webben. Här kan ni följa den totala siffran för hela Sverige samt se vilka skolor från vilka kommuner som är med och hoppar. Som en extra morot (förutom att hopprep är ett enkelt och superroligt sätt att röra på sig) kommer vi att lotta ut priser till de redovisande skolorna vid några tillfällen. Kommer vi att slå rekordsiffran från förra året på 46 485 105 hopp tro?

Inspiration, utmaningar och utlottningar

Följ @hopprepsskoj på Intagram för inspiration, utmaningar och utlottningar! Glöm inte att tagga @hopprepsskoj och använda #hopprepsskoj för att peppa andra med era hopp!

Rörelseglädje genom hopprepshopp

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Tillsammans med andra idrotter inom RF, vill Gymnastikförbundet hjälpa till att inspirera barn och unga på skolor och fritiden till rörelseglädje. Det gör vi genom att tillsammans samla hopprepshopp på skolgårdar runt om i landet under två veckor i maj. Hopprepsskoj har genomförts två gånger tidigare, 2022 och 2023 då vi avslutade på otroliga 46 485 105 hopp tillsammans! Det var då över 500 som rapporterade in hopp från Karesuando i norr till Skegrie i söder. Engagemanget var stort och det märktes framför allt genom den rörelseglädje som delades i sociala medier.

Arbetet med att ta fram Hopprepsskoj har letts av Gymnastikförbundet med finansiering från Riksidrottsförbundet och med stort stöd av ideella krafter från föreningsengagerade inom hopprep. Idékonceptet kommer ursprungligen från Kämpinge gymnastikförening som arbetat tillsammans med skolor i Skåne på ett liknande sätt.

Publicerad: 2024-03-08

UPPTÄCK MER