Hopprepsskoj

Under två veckor i maj skapar vi rörelseglädje på skolgårdar runt om i landet genom att tillsammans samla hopprepshopp.

Hopprepsskoj som hölls 13-24 maj är över för denna gång och årets slutgiltiga resultat blev: 64 222 260 hopp tillsammans, vilka stjärnor! Rekordet från 2023 (46 485 105 hopp) är slaget med råge. Även om vi i år hade en extra hoppdag så är det ett imponerande resultat. 452 skolor från 164 av landets 290 kommuner var med i utmaningen. Engagemanget har varit stort vilket har märkts genom den rörelseglädje som delats i sociala medier och som rapporterats om i media. Ett stort tack för det och till alla er som deltog! Vi hoppas att Hopprepsskoj ska bidra till fortsatt rörelse på skolgårdar även efter detta.

Gymnastikförbundet finns på Instagram och Facebook under namnet @svenskgymnastik. Följ oss där för att ha koll på om och när det är dags för Hopprepsskoj nästa år och för andra roliga grejer som händer inom gymnastiken.

Inspiration och övningar

Lek och utmanas

Här kan ni hitta massor av övningar, lekar och tricks på olika nivåer. Enkelrep, långrep, dubbelrep och kämpahoppet. Inspireras och prova på, själv eller tillsammans i grupp!

Verktyg som pepp

Tvåveckorsschema, Hopp-o-meter och affischer. Här har vi samlat material som inspiration, marknadsföring och pepp till alla hoppare. Skriv ut i A3 och sätt upp på din skola!

Samla hopprepshopp

Under perioden för Hopprepsskoj i maj kan ni registrera era hopp samt följa den totala Sverigesiffran och vilka skolor från vilka kommuner som är med och hoppar. Spana in resultatet från årets Hopprepsskoj nedan.

Nyfiken på mer

Vad är Hopprepsskoj

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Vårt gemensamma mål är att få fler barn aktiva på raster och fritiden. Läs mer om Hopprepsskoj, rörelsesatsning i skolan och Gymnastikförbundet här:

Gå kurs i hopprep

Inte fått nog av hopprep? Spana in vår kurs Hopprep A. Det är en helt digital kurs för alla som vill lära ut hur man hoppar hopprep. Du får kunskap om olika övningar och tricks med både enkelrep, långrep och dubbelrep.

Följ @hopprepsskoj på Instagram

Under perioden för Hopprepsskoj i maj lägger vi upp inspiration och utmaningar på Instagramkontot @hopprepsskoj. Följ oss där och tagga gärna @hopprepsskoj och använd #hopprepsskoj för att peppa andra med era hopp!

Om du är nyfiken på Gymnastikförbundet så finns vi på @svenskgymnastik.

Frågor om Hopprepsskoj

Kontakt Hopprepsskoj

Maria Gottberg