Hoppa in sommaren med oss 13–24 maj!

Hopprepsskoj 2024 - under två veckor skapar vi rörelseglädje på skolgårdar runt om i landet genom att tillsammans samla hopprepshopp.

Så hur går det till? Från och med 13 mars kan du som vuxen på skolan anmäla din skola till att delta i Hopprepsskoj. När vi drar igång i maj så hoppar ni så mycket ni kan under raster och fritids för att sedan registrera era hopp här på webben. Ni kan också följa den totala siffran för hela Sverige samt se vilka skolor från vilka kommuner som är med och hoppar. Som en extra morot (förutom att hopprep är ett enkelt och superroligt sätt att röra på sig) kommer vi att lotta ut priser till de registrerande skolorna vid några tillfällen. Till er hjälp så har vi i år tagit fram ett tvåveckorsschema med förslag på övningar att inspireras av. Kommer vi att slå rekordsiffran från förra året på 46 485 105 hopp tro?

Hoppets dag 24 maj - Hopprepsskojs finaldag fredag 24 maj, kallar vi för "Hoppets dag". Vi avslutar då genom att alla, från norr till söder försöker hoppa samtidigt kl 13:40. Ett tips är också att köra Kämpahoppet - en trekamp där ni i grupp kan utmana kompisar eller andra klasser, som en härlig avslutning på Hopprepsskoj.

Följ @hopprepsskoj på instagram för inspiration, utmaningar och utlottningar!

Och du, glöm inte att tagga @hopprepsskoj och använda #hopprepsskoj för att peppa andra med era hopp! Om du är nyfiken på Gymnastikförbundet så finns vi på @svenskgymnastik.

Anmälan Hopprepsskoj 2024

Anmälan är ej bindande och helt gratis.

Dags att hoppa igång

Lek och utmanas

Här kan ni hitta massor av övningar, lekar och tricks på olika nivåer. Enkelrep, långrep, dubbelrep och kämpahoppet. Inspireras och prova på, själv eller tillsammans i grupp!

Verktyg som pepp

Tvåveckorsschema, Hopp-o-meter och affischer. Här har vi samlat material som inspiration, marknadsföring och pepp till alla hoppare. Skriv ut i A3 och sätt upp på din skola!

Samla hopprepshopp

Under perioden 13-24 maj kan ni registrera era hopp samt följa den totala Sverigesiffran och vilka skolor från vilka kommuner som är med och hoppar. Nu kör vi!

Nyfiken på mer

Vad är Hopprepsskoj

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Vårt gemensamma mål är att få fler barn aktiva på raster och fritiden. Läs mer om Hopprepsskoj, rörelsesatsning i skolan och Gymnastikförbundet här:

Gå kurs i hopprep

Inte fått nog av hopprep? Spana in vår kurs Hopprep A. Det är en helt digital kurs för alla som vill lära ut hur man hoppar hopprep. Du får kunskap om olika övningar och tricks med både enkelrep, långrep och dubbelrep.

Frågor om Hopprepsskoj

Kontakt Hopprepsskoj

Maria Gottberg