Kullerbyttans dag

Kullerbyttans dag 31 mars

Gymnastikförbundet vill tillsammans med Bamse uppmärksamma vikten av att röra på sig och uppmuntra till ökad grundmotorisk träning. Att vara i rörelse är naturligt - snurra, klättra och slå kullerbyttor gör oss starka och pigga. Var med i vår utmaning på den årliga Kullerbyttans dag - tillsammans kan vi hjälpas åt att inspirera till mer rörelse!

Inom Svensk Gymnastik älskar vi kullerbyttor! Att som barn få uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är rörelseglädje! Men hur gör du en?

Tips! En kullerbytta börjar oftast med att du står upp. Sen sätter du dig på huk. Sätt händerna framför dig. Vik in hakan mot bröstet och titta på magen, då blir din rygg rundare. Skjut ifrån med benen och rulla. På vägen upp ska du sätta fötterna nära rumpan och försöka komma upp till stående igen. Använd musklerna i benen och använd farten så kommer du upp lättare!

För mer inspiration kan du också spana in vår rörelsebank där det finns 48 olika filmer på temat kullerbytta!

Skicka vidare en kullerbytta - utmaning!

Hur gör du din kullerbytta? Och framför allt, var gör du din kullerbytta? Det finns många roliga sätt och platser man kan göra den på. På gymmet, i snön eller kanske på en sandstrand. Utmana familj, vänner eller någon i din närhet söndag 31 mars med en kullerbytta, kanske på en udda plats?

Dela med dig av din kullerbyttafilm på instagram och tagga personen du vill ska ta vid utmaningen. Hur lång kan din kedja bli? Tagga även oss på @svenskgymnastik och använd #kullerbyttansdag för att inspirera andra!

Psst.. Har du ett gyllene kullerbyttaläge en annan dag, filma då och dela 31/3.

Dags att börja träna 😉

Om grundmotorik i media

Kontakt

Maria Gottberg

Träningsansvarig