Börja träna gymnastik

Wow du är säkert gymnast!

Har du tagit dig ända hit är du säkert gymnast. Eller förlåt, du vill såklart bli en och få den grundmotoriska träningen som är så bra för alla. Att röra på och använda din kropp kommer att ge dig mycket i livet. Du kommer få bättre självkänsla, bli gladare, mer kreativ och få bättre koncentration. Att lära sig nya grejer är en sån häftig känsla. Du kommer att bli förvånad av vad din kropp klarar av. Välkommen till Svensk Gymnastik, du kommer inte att bli besviken.

 

Vad kul att du vill börja träna gymnastik!

Svensk Gymnastiks verksamhet bedrivs i ca 920 gymnastikföreningar som finns över hela landet. Det är i en förening du kan börja träna gymnastik. Till Svensk Gymnastik är alla välkomna och vår målsättning är att det ska finnas verksamhet som passar alla eftersom vår vision är rörelse hela livet.

Hitta en förening via din region

Alla föreningar är indelade i regioner och om du undrar vilka föreningar som finns där du bor och vilka verksamheter som bedrivs i föreningarna kan du kontakta din region.

Hitta en förening genom vår sökfunktion

Använd vår sökfunktion Hitta-förening.

Börja träna gymnastik utifrån ålder

Vi får ofta frågan "jag är si eller såhär gammal, var kan jag börja på gymnastik?". Det enkla svaret är att du aldrig är för gammal för att börja träna gymnastik, men att det styrs av vilka verksamheter som föreningarna nära dig erbjuder. Nedan gör vi en redogörelse över vanliga vägar in i gymnastiken utifrån ålder.

Barn och unga
De flesta börjar hos oss via vår barngymnastik helt enkelt för att den finns i många föreningar och är välbeprövad, lekfull och varierande. Det vi kallar specifikt för barngymnastik är verksamhet riktad mot de allra yngsta. De flesta av våra verksamheter har grupper för barn och unga i våra föreningar.

Vuxna
De flesta av våra verksamheter går att utöva som vuxen. Vanligen kallar föreningarna grupper för vuxna för vuxengymnastik. Den vanligaste och största träningsformen för vuxna inom Svensk Gymnastik är gruppträning.

Seniorer
Seniorträning finns främst inom vår gruppträningsverksamhet. Det finns många nivåer för äldre personer och träningen anpassas utefter förmåga.

Paragymnastik
Paragymnastik är ett samlingsnamn för all gymnastik, oavsett verksamhet, för personer med någon form av funktionsnedsättning. Begreppet Paragymnastik står för att vara inkluderande för individen oavsett förutsättningar.

VÄLKOMMEN IN I BUBBLAN