Gemensam start på året för landslagen

En bild

För landslagen i rytmisk gymnastik, artistisk gymnastik, trampolin och DMT drog året i gång med ett 4-dagars läger på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön på Lidingö utanför Stockholm.

Det var ett snötäckt Bosön som tog emot landslagen förra veckan när de gemensamt drog i gång året inför vårens mästerskap. På schemat stod en hel del träning, både i Bosöns träningshallar, i Åkeshov för den artistiska gymnastiken och i Åkersberga för landslaget i trampolin och DMT.

Utöver träning inom respektive landslag bestod dagarna bland annat av rörelsescreening och fystester. SOK:s nya generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson var på plats i Framgångshallen när landslaget i kvinnlig artistisk gymnastik genomförde fystester tillsammans med SOK:s träningsrådgivare Niklas Heckscher och Dimitrios Panagiotopoulos. Under fredagen var även SVT Sport på plats för att göra reportage inför årets mästerskap i artistisk gymnastik.

Landslaget i kvinnlig artistisk gymnastik genomförde fystester på Bosön och fick besök av SOK:s nya generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson.

Landslaget i kvinnlig artistisk gymnastik genomförde fystester på Bosön och fick besök av SOK:s nya generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson.

Kväll- och eftermiddagarna bestod av föreläsningar och gemensamma aktiviteter. Bland annat pratade Lisa Lagerberg, medicinsk koordinator på Gymnastikförbundet, om antidoping och lördagskvällen innehöll arbete med PEAK – gymnastikförbundets plattform för elitaktiva. Gymnasterna fick möjlighet att dela reflektioner och tankar med varandra och samtidigt djupdyka materialet för att hitta lösningar och hjälpmedel till olika ”case”.

På fredagen fick landslagen besök av simhopparen Anna Lindberg som höll en intressant föreläsning med reflektioner från den egna karriären som elitidrottare.

Utöver landslagen i rytmisk gymnastik, artistisk gymnastik, trampolin och DMT var även alla landslagstränare i truppgymnastik på plats under helgen för att fortsätta arbetet mot EM i truppgymnastik som går i Baku i oktober.

Simhopparen Anna Lindberg föreläste om sin tid som elitaktiv.

Simhopparen Anna Lindberg föreläste om sin tid som elitaktiv.

Landslagscheferna Mats Mejdevi och Jimmy Ekstedt är mycket nöjda med hur helgen blev.

– Det är väldigt inspirerande att se så många landslagsgymnaster samlas på ett och samma ställe. Det ger både gymnasterna och ledarna en chans att utbyta erfarenheter, lyfta och hjälpa varandra. Vi kan alltid lära av varandra även om disciplinerna är väldigt olika. Anna Lindbergs föreläsning gav också många intressanta tankeställare och säkert en del uppvaknanden hos våra gymnaster, säger Jimmy och fortsätter:

– Det är många som behöver hjälpas åt för att ett läger som detta ska kunna genomföras. Vi vill passa på att lyfta arbetet som läggs ner av gymnaster och tränare, och samtidigt rikta ett stort tack till Gymnastikförbundets personal på plats.

Följ landslagen under årets stora tävlingar och mästerskap på @gympabubblan på instagram. Hela listan över mästerskapen som väntar i år hittar du här.

Publicerad: 2024-01-18

UPPTÄCK MER