Svensk sjätteplats på VM i synkron trampolin

En bild

Vägen till finalen var en kombination av tur och skicklighet för Jonas Nordfors och Oscar Smith. Sist ut i finalen bjöd det svenska synkronparet på nio fina kombinationer innan tävlingen tog slut för herrarnas del.

Svenskarna Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK) och Oscar Smith (TK Levo) gick ut som sista par i synkronfinalen på VM i trampolin och DMT i Birmingham. Konkurrenternas insatser var därmed redan genomförda och för att nå pallplats kräves knappt femtio poäng.

Jonas och Oscar tar god tid på sig i upphoppning och kommer igång på bra höjd. Killarna genomför sen fin synkron trampolinhoppning och tar sig igenom 9 övningar. Men, inför den tionde och sista övningen hoppar Jonas ur. Besvikelsen går inte att dölja när Jonas sätter händerna runt huvudet och grämer sig. Det var så, så nära en riktigt fin placering på världsmästerskapet, men idag når de inte hela vägen fram. Poängen blir 44.040 och de slutar på en hedervärd 6:e plats. Vinner gör Tyskland, följt av USA och Frankrike.

Förbundskapten Jonas Heiman är berörd av insatsen, men är snabb på att lägga fokus på framtiden. Inför VM har Jonas och Oscar främst fokuserat på den individuella trampolinen och satsat mest där. Den synkrona hoppningen har kommit med på köpet. Nu när vi ser en så hög kapacitet på de stora arenorna finns all anledning att låta den synkrona trampolinen ligga i fokus framåt - tillsammans med den individuella satsningen. I april 2024 går EM i Portugal och där vi hoppas vi få se synkronparet göra nya framgångar.

En bild

Under helgen gick även semifinalen i DMT

Tuva Stjärnborg (Klippans GK) tävlade under lördagen i semifinalen i DMT. Med kvalets nioende bästa resultat tog sig Tuva till semifinal i DMT på sin första VM-tävling. I semifinalen genomförde Tuva sin kombinatione som tänkt men hon kommer tyvärr inte riktigt upp i den höjd hon bör. Hon kommer inte riktigt upp på full-half och Tuvas dubbel bak blir lite lång. Poängen blir 22.900 och det räcker till plats 13 semifinalen. Tuva blir också tredje reserv till finalen. Det är fin insats att ta sig till semifinal under ett mästerskap och Tuva har många mästerskap framför sig - även henne väntar vi oss att se på EM i vår.

Resultatlista semifinal DMT: https://live.gymnastics.sport/live/16244/qualtwo.php?app=wdmt

Resultatlista final synkron trampolin: https://live.gymnastics.sport/live/16244/final.php?app=msyn

Fotograf: Filippo Tomasi

 

En bild

Publicerad: 2023-11-12

UPPTÄCK MER