Suzanne Lundvall tf ordförande i Gymnastikförbundet

Suzanne Lundvall

På ett extrainsatt Riksidrottsmöte valdes idag Anna Iwarsson till ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Det innebär att hon nu lämnar sin roll som ordförande i Gymnastikförbundets styrelse.

Rollen tas över av vice ordförande Suzanne Lundvall. Suzanne är professor i idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet och har stor erfarenhet av och kunskap om Svensk Gymnastik både som gymnast, ledare och styrelseledamot. Med sina många år i förbundets styrelse kommer hon med trygg hand leda arbete vidare.

- Gymnastiken, som ett av de största idrottsförbunden, har en betydelsefull verksamhet i hela Sverige. Det är en stark och modig rörelse med fantastiska ledare och medlemmar. Arbetet går nu vidare med att fortsatt utveckla Svensk Gymnastik på både en bred och hög nivå, och göra den tillgänglig för än fler.

Lisa Lundin går med gedigen erfarenhet från gymnastiken i Umeå in i rollen som vice ordförande i styrelsen. På förbundsmötet i Umeå den 27-28 april genomförs som planerat omröstning om ny ordförande, samt fyra ledamöter.

Anna Iwarsson i talarstolen

Anna Iwarsson, nyvald ordförande i RF. Foto: Ahmed Al-Breihi

- Jag känner en stor tillit till Gymnastikförbundets nuvarande styrelse. Den är stabil och består av kloka ledamöter. Suzanne är en mycket erfaren ledare och jag känner mig helt trygg med att hon axlar ordföranderollen, säger Anna Iwarsson, nyvald ordförande RF och SISU Idrottsutbildarna.

Anna har varit ordförande i Gymnastikförbundet i nästan åtta år sedan hon valdes på förbundsmötet 2016. Hon har i sin roll som styrelsens ordförande bland annat lett arbetet med den strategi som ligger fast fram emot 2028 och hon lämnar över ett förbund som har en stadig plan i det framåtriktade arbetet.

- Vi vill rikta ett stort tack till Anna för hennes insatser inom Svensk Gymnastik och önska henne ett varmt lycka till i sin nya roll som ordförande i RF SISU Idrottsutbildarna. Vi är övertygade om att hon tar sig an rollen som ordförande med viljan att fortsatt föra idrottensrörelsen framåt, säger Suzanne.

Läs mer om Anna Iwarsson, nyvald ordförande i RF

Publicerad: 2024-01-23

UPPTÄCK MER