Glädjefull invigningsdag på World Gymnaestrada i Amsterdam

En bild

Den 17de upplagan av World Gymnaestrada är invigd. Calle Myrsell är Head of Delegation för den svenska truppen som består av över 600 deltagare, såhär sammanfattar han evenemangets första dag.

World Gymnaestrada är världens största uppvisningsevenemang och arrangeras vart fjärde år. I år välkomnas nästan 19000 deltagare från omkring 60 länder till Amsterdam för en vecka full av uppvisningar, rörelseglädje och gemenskap över landsgränser.

Under den första dagen stod den stora invigningen på schemat. Efter lunch ställde alla delegationer upp var land för sig på uppvisningsområdet för att sedan gemensamt gå i en lång parad mot Olympiastadion. Sveriges stora trupp på över 600 personer gav ett enhetligt intryck med sina gula t-shirts och sjöng med till både Euphoria och ABBA när de tågade genom Amsterdams gator och parker. Linda Swärd från Malmöflickorna och Simon Berglund från Tyresögymnastiken hade fått den stora äran att vara Sveriges fanbärare och representerade Sverige på ett strålande sätt under hela paraden men också under presentationen av Sverige mitt på den stora Olympiastadion.

För Calle Myrsell, Head of Delegation och därmed ansvarig över Sveriges trupp, blir årets Gymnaestrada hans nionde och han sammanfattar det som en mycket bra första dag.

- Vi har haft en jättefin första dag med alla svenskar samlade för en trevlig gemensam marsch till invigningen på Olympiastadion. Vädret höll sig fint och solen visade sig trots att prognosen visat risk för regn. Stämningen var märkbart förväntansfull och jag tror att många i den svenska truppen som är med för första gången blev imponerade över mängden folk som evenemanget samlar. En väldigt fin första dag, en av de bästa jag upplevt så jag är förväntansfull inför resten av veckan, säger Calle.

Imorgon drar uppvisningarna igång och flera svenska grupper får chans att visa upp vad dem övat på i flera månader. Gruppen från GF Norr med Umeå GF och Korpen Lycksele är först ut av de svenska grupperna. Följ uppdateringar från dagarna i Amsterdam på @svenskgymnastik på instagram.

Publicerad: 2023-07-30

UPPTÄCK MER