Jennifer Williams 6:a i sin första världscupsfinal i bom

En bild

Eskilstunagymnasten Jennifer Williams hade en fin tävlingsdag i tyska Cottbus när hon under fredagen tog sig vidare till sin första världscupsfinal i bom. Söndagens final gick inte helt som Jennifer hoppats men trots ett fall i serien slutar hon på en 6:e plats.

Åtta gymnaster gjorde upp om medaljer och världscupspoäng i dagens bomfinal. Jennifer höll sig kvar på bommen genom hela serien och utstrålade självsäkerhet. Tyvärr missade hon i några kombinationer och överroterade avhoppet vilket kostade mycket på poängen som blev 11.733. Men bom är en spännande gren där allt kan hända och eftersom det var fler som föll idag samlar Jennifer ändå ihop världscupspoäng i OS-rankingen.

- Jag är inte helt nöjd med dagens tävlingsserie, men stolt över mig själv ändå. Nu är det fullt fokus på nästa världscup i Baku, sa Jennifer efter dagens tävling.

Veckans världscup i Cottbus har haft ett extremt tufft startfält med omkring 45 deltagande nationer och i dagens bomfinal tävlade Jennifer mot bland andra Ashinawa Urara från Japan som vann VM-guld i bom 2021 och Zhou Yakin från Kina som tog VM-silver i bom 2023. Bara att ta sig till finalen är därför ett styrkebesked från Jennifer. Nästa världscup går i Baku den 7-10 mars.

På bilden står Jennifer tillsammans med belgiskorna Nina Derwael som slutade 5:a i dagens bomfinal och Erika Pinxten som slutade 7:a.

Under veckans världscup i Cottbus tävlade även Nathalie Westlund (Eskilstuna GF) i barr där hon slog till med personbästa och slutade på en fin 11:e plats. Även fyra svenska herrar tävlade. Av de lyckades Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto) bäst som med sin svåra ringserie slutade på en 14:e plats. David Rumbutis (All Star Gymnastics) tävlade i bygel och barr och stod för en fin comeback efter att inte ha tävlat på ett helt år på grund av skada. Även Kim Wanstöm (Hammarbygymnasterna) gjorde en stabil tävling i fristående under sin första internationella tävling för året. Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster) hade en lite tyngre tävling med två fall i sin friståendeserie.

Alla resultat från FIG Apparatus World Cup i Cottbus finns här.

Publicerad: 2024-02-25

UPPTÄCK MER