Nathalie Westlund vidare till världscupsfinal i barr

En bild

Eskilstunagymnasten Nathalie Westlund fick till en strålande start på tävlingsåret när hon under torsdagskvällen gick till final i barr under FIG Apparatus World Cup i Kairo, Egypten.

Den fina serien gav Nathalie poängen 13.200 och med det kvalar Nathalie in som 6:a till lördagens final dit de åtta bästa gymnasterna tagit sig. På plats i Kairo finns även klubbkompisen Jennifer Williams. Även hon genomförde en fin tävling och slutade på en 11:e plats i barrkvalet med poängen 13.100.

- Otroligt härlig start på världscupsserien för både Nathalie och Jennifer idag här i Kairo där båda kör igenom sina barrserier. Nathalie tar sig till sin tredje världscupsfinal i barr. Heja Svensk Gymnastik! Säger förbundskapten Helena Andersson Melander.

De svenska herrarna hade en lite tyngre tävlingsdag och lyckades inte avancera från kvalet. Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto) slutar på en 29:e plats i ringar och Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster) på en 35:e plats i fristående. Resultat från dagen finns att se här.

Imorgon fortsätter tävlingarna med den andra kvaldagen, då tävlar Jennifer i både bom och fristående. Vill du följa tävlingen gör du det på @gympabubblan. Finalerna visas även live på FIGtv.

Foto: Filippo Tomasi vid EM 2023

Publicerad: 2024-02-15

UPPTÄCK MER