Tuva Stjärnborg gör VM-debut i Birmingham

En bild

Tuva Stjärnborg från Klippans GK gjorde succé på SM i trampolin och DMT tidigare i år när hon tog hem hela fem guld. Nu väntar VM-debut för 17-åringen som är både laddad och nervös inför avresan till Birmingham.

Tuva är yngst i den svenska truppen som består av totalt åtta hoppare – en av de största trupperna Sverige har skickat till ett VM i trampolin och DMT. Tuva kommer dessutom att delta i både individuell trampolin, synkron och DMT. Inför avresa bad vi henne svara på några frågor om förvändningarna, målsättningen och hur hon laddat upp.

Hej Tuva! Nu är det snart dags för dig att göra VM-debut, hur känns det?
– Det känns otroligt spännande men även en blandning av förväntan, nervositet och glädje.

Du kommer att tävla i både individuell trampolin, DMT och synkron, är det någon av grenarna som du ser fram emot lite extra?
– Jag ser mest fram emot DMT eftersom det är den grenen jag känner att jag har störst chans att ta mig vidare i. Men även synkron och den individuella trampolinen ska bli kul.

Vad har du för förväntningar och målsättning med VM?
– Mina förväntningar denna gång är att prestera så bra som mjöligt och försöka ta mig till semifinal i DMT.

Hur har uppladdningen inför avresa sett ut?
– Min uppladdning inför VM har varit mycket träning av serier och så har jag lagt till en extra träningstimme i veckan.

Vad är ditt bästa tips på hur man håller fokus under tävling?
– Mina bästa tips för att hålla fokus på tävling är att tro på sig själv, sätta upp ett tydligt mål och gå in i sin egen bubbla.

VM avgörs den 9-12 november och utöver Tuva består den svenska truppen av Lina Sjöberg (Uppsala GF), Saga Lenjesson (Västra Frölunda TK), Alva Lemoine (Uppsala GF), Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK), Niklas Lindqvist (Upplands Väsby GK), Oscar Smith (TK Levo) och Vilhelm Billvén Edhammer (TK Levo). Vi önskar er alla ett stort lycka till. Mer om VM i trampolin och DMT hittar du här.

Foto: Filippo Tomasi

Publicerad: 2023-10-31

UPPTÄCK MER