Kullerbyttans dag 31 mars

En bild

Vi älskar kullerbyttan, så mycket att den förtjänar en egen dag - Kullerbyttans dag 31 mars. Vi ser den som en symbol för den grundmotoriska träningen och vill på denna dag, tillsammans med Bamse uppmärksamma vikten av att röra på sig och uppmuntra till ökad grundmotorisk träning. Att vara i rörelse är naturligt - snurra, klättra och slå kullerbyttor gör oss starka och pigga.

Som vi skrev i DN Debatt (24-01-27) tillsammans med Svenska idrottslärarföreningen; I dag har barn svårt med enkla övningar som kullerbyttor, att gå baklänges och att balansera på ett ben. Grundmotoriken bland unga sjunker i snabb takt. Sam­tidigt har den så viktiga grundmotoriska undervisningen för lågstadieelever nästan försvunnit.

I samband med Kullerbyttans dag kan vi alla hjälpas åt att inspirera till mer rörelse!

Skicka vidare en kullerbytta - utmaning!

Hur gör du din kullerbytta? Och framför allt, var gör du din kullerbytta? Det finns många roliga sätt och platser man kan göra den på. På gymmet, i snön eller kanske på en sandstrand. Utmana familj, vänner eller någon i din närhet söndag 31 mars med en kullerbytta, kanske på en udda plats?

Dela med dig av din kullerbyttafilm på instagram och tagga personen du vill ska ta vid utmaningen. Hur lång kan din kedja bli? Tagga även oss på @svenskgymnastik och använd #kullerbyttansdag för att inspirera andra!

Psst.. Har du ett gyllene kullerbyttaläge en annan dag, filma då och dela 31/3.

Dags att börja träna 😉

Maria Gottberg

Träningsansvarig

Publicerad: 2024-03-14

UPPTÄCK MER