Fin lagtävling av juniorkillarna och grenfinal för Oliver Lewandowski på EYOF

En bild

Idag har Viggo Altarac, Oliver Lewandowski och Jasper Carminger tävlat European Youth Olympic Festival (EYOF) i Maribor, Slovenien. Killarna gjorde en fin lagtävling och Oliver är i friståendefinal.

European Youth Olympic Festival (EYOF) samlar unga idrottare från hela Europa och under veckan avgörs tävlingar i elva olika idrotter. Under tisdagen hade den artistiska gymnastiken sin första tävlingsdag som bestod av killarnas lagtävling och individuella mångkamp. Viggo Altarac (GK Motus-Salto), Oliver Lewandowski (Hammarbygymnasterna) och Jasper Carminger (Hammarbygymnasterna men tränar till vardags i England) fanns på plats tillsammans med förbundskapten Eddie Olsson, ass. förbundskapten Niklas Andersson och fysio Thomas från SOK.

Juniorkillarna inledde tävlingsdagen i räck och stod för en genomgående bra och stabil insats. Efter att alla tre subdivisioner avslutats stod det klart att lagpoängen på 146,35 innebar en 17:e plats. Oliver slutar som bästa svensk i den individuella mångkampen på en 37:e plats av totalt 74 tävlande med poängen 72,95. Det är personbästa för Hammarbygymnasten. Oliver lyckades dessutom genomföra ett strålande fristående och knep en plats till fredagens grenfinal.

- Ett bra lagjobb rakt igenom idag och det gav en individuell final. Grabbarna hjälptes åt och hade skoj. Ett misstag i ringar gjorde tyvärr att topp 15 målet i lag blev en 17:e plats. Men att ha en final i fristående är stort, det är tredje grenfinalen någonsin på EYOF för manlig artistisk gymnastik! Som förbundskapten är jag nöjd över att tävlingarna fortsätter in i finalerna, det är roligt att vara där, kommenterar förbundskapten Eddie Olsson dagen.

Grenfinalen i fristående avgörs på fredag med start kl. 14.00. Resultat från dagen hittar du här.

Oliver Lewandowski i fristående. Foto: Filippo Tomasi

Viggo Altarac i räck. Foto: Filippo Tomasi

Jasper Carminger i bygel. Foto: Filippo Tomasi

Publicerad: 2023-07-25

UPPTÄCK MER