Nordiska Mästerskapen i RG - många fina medaljer till Sverige

Nu är Nordiska Mästerskapen i Rytmisk Gymnastik över och Sverige kammade hem många fina medaljer!

Guld och brons till Winny He, silver till Josefine Olsson, i individuella finaler. Guld till Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli, silver till Anastasia Ponomarenko och Elin Elmeklo i duoklassen + flertalet brons i trupp och lag.

I helgen avgjordes Nordiska Mästerskapen i Taastrup i Danmark. En stor peppad delegation anlände till Danmark på fredagen för förträngning på kvällen i tävlingshallen.

Läktarna fylldes med publik på lördagsförmiddagen och svenska hejarklacken stod överlägset för det bästa stödet. NM invigdes med defilering, tal och nationalsånger och efter det var det juniorernas mångkamp och lagtävling som stod på schemat. Vårt svenska juniorlag bestod av Winny, Wilma, Alma, Meja och Clara. Efter 12 genomförda program totalt räckte det till en bronsmedalj i lag. Bäst individuellt lyckades Winny med en 7:e plats.

Seniorerna var näst på tur där laget bestod av Josefine, Cassandra, Alma, Petra och Anastasia. Josefine placerade sig på en mycket fin 4:e plats i individuella mångkampen, nära bronsmedaljen. Seniorlaget tog liksom juniorlaget hand om bronsmedaljen efter Finland och Norge.

I trupptävlingarna placerade sig seniortruppen på 4:e plats och juniortrupp 1 tog en välförtjänt bronsmedalj efter ett klockrent andra försök!!Juniortrupp 2 kom 5:a.Brons till junirotrupp 1 i både mångkamp och grenfinal
 

På söndagen var det duotävling och grenfinaler. Duo var först ut och efter två väldigt fina omgångar tog Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli hem guldmedaljen och även silvermedaljen (delad) gick till Sverige genom Elin Elmeklo och Anastasia Ponomarenko!Wilma och Doruntina guld, Anastasia och Elin delat silver

Finalerna i trupptävlingen resulterade i ett brons till både juniortruppen och seniortruppen.Brons till seniortruppen
 

Vi fick glädjas åt fler medaljer på eftermiddagen! Guld till Winny i grenfinalerna i käglor och brons i tunnband! Silver till Josefine i tunnbandsfinalen!Silver till Josefine i tunnbandsfinalen 


Guldtjejerna Wilma, Doruntina och Winny

"Jag vill hälsa till alla gymnaster hur härligt det varit att se er kämpa under tävlingarna och grattis både till medaljer och många väl genomförda program. Jag är glad och stolt att ha varit en del av den svenska delegationen", säger head of delegation Malin Sagemark. 

Alla resultat finns på www.rytmiskgymnastik.dk

Foton kommer från Swedish RG Photo. Håll utkik på Swedish RG Photo's facebooksida där många fler bilder kommer laddas upp närmaste tiden.

 

Publicerad: 2016-03-14

UPPTÄCK MER