Jonna Adlerteg och Marcela Torres i grenfinaler i World Challenge Cup

Jonna Adlerteg levererade en riktigt bra serie i redskapet barr och tog sig med kvalets högsta poäng till final i World Challenge Cup i Doha i Qatar. Även Marcela Torres tog sig till final i grenen hopp.

– Det är oerhört positivt att vi har två svenskor i final i världscupen och att vi som nation kan visa att vi verkligen hör hemma och ytterligare en gång tar oss till final i de här sammanhangen, säger Helena Andersson Melander, senioransvarig för landslaget i kvinnlig artistisk gymnastik.

Otrolig comeback av Jonna

Jonna Adlerteg visar att hon är att räkna med. I sin första världscup efter skadan i april 2015 levererar hon en mycket hög poäng i barr, 15.00, vilket tar henne till final i tävlingen. Det är andra gången i karriären som hon passerar 15-poängsgränsen. Det är en internationellt sett hög poäng och ett bra formbesked med bara dryga tre veckor kvar till OS-kvalet i Rio.

– Jonna gör en otrolig comeback. Hon imponerar verkligen idag med den fina poäng hon får och det finns dessutom ytterligare att putsa på inför finalen, säger Helena.

Jonna tävlade även i bom. Där gjorde hon en bra serie och fick poängen 13,2, vilket emellertid inte räckte till final.


Marcela och Jonna under uppvärmningen.

Marcela visar form inför EM

Marcela Torres tävlade i specialgrenen hopp under torsdagen och gjorde två stabila försök. Poängen slutade på 14,050, vilket tog henne till final med fjärde bästa poäng.

– Det är jätteroligt för Marcela att hon är i final och det ser bra ut inför EM som går i början av sommaren. Även Marcela har detaljer att förbättra inför morgondagen, så det blir en spännande finaldag, avslutar Helena.

Även Marcela tävlade i grenen bom. Hon körde en fin serie, där hon tyvärr hade ett fall och poängen slutade på 12,40.

Hopp- och barrfinalerna går på fredag 25 mars, och startar cirka klockan 17,00 svensk tid.

Läs mer om tävlingen här:

Resultat:

Publicerad: 2016-03-24

UPPTÄCK MER