Barrguld till Jonna

Jonna Adlerteg levererade ytterligare en barrserie i toppklass och tog guldet i World Challenge Cup i Qatar. Marcela Torres placerade sig på en femte plats i sin hoppfinal.

Guld i comebacken

Jonna Adlerteg lyckades behålla förstaplatsen från gårdagens kval i världscupsfinalen i barr. Hennes höga poäng på 14,925 var det ingen i startfältet som kunde matcha. Jonna vann med god marginal före brasilianskan Rebeca Andrade som fick poängen 14,250.

Det här Jonnas andra världscupsseger i barr och att hon gör det i sin första tävling efter ett längre uppehåll på grund av skada är imponerande.

– Det är superkul för Jonna! Det är fantastiskt att köra igenom sin nya svåra barrserie två dagar i rad och dessutom få riktigt bra poäng, säger Helena Andersson Melander, ansvarig för seniorlandslaget i kvinnlig artistisk gymnastik.

Jonna kände av knät i landningen och har undersökts av läkare på plats. Hon kommer att undersökas vidare när hon kommer hem på måndag. Hon hälsar att hon självklart är glad för sin medalj och den fina poängen.

Bra erfarenhet för Marcela inför EM

Marcela Torres tävlade i specialgrenen hopp och gjorde liksom i kvalet två bra hopp. Finalfältet var jämnt och starkt och med sin poäng 14,0 slutade hon på en femte plats, endast 0.087 poäng från bronset. Det första hoppet var inte riktigt lika bra som igår, däremot var det andra hoppet betydligt bättre med en fin och kontrollerad landning. Vann gjorde schweiziskan Giuilia Steingruber.

– Det kändes bra idag och jag hade pigga ben. Jag är nöjd med min tävling och den har gett mig bra erfarenheter för framtiden, kommenterar Marcela Torres sin insats.

Nästa stora mål för Marcela är EM i Bern som går i början av juni.

 

Publicerad: 2016-03-25

UPPTÄCK MER