Jonas Nordfors tolva på EM i trampolin

Jonas Nordfors tog sig igår till semifinal EM i trampolin. Idag förbättrade han sitt resultat och hamnade tolva i det starka startfältet. Det är Jonas bästa resultat i ett internationellt mästerskap.

– Det känns så jäkla skönt! Med tanke på uppladdningen inför EM så har det gått bättre än förväntat och jag har varit lugn och fokuserad under hela tävlingen. Jag är extremt nöjd och det här är bara början, kommenterar Jonas Nordfors sin insats under EM i Valladolid i Spanien.

Jonas visste att han för att kunna konkurrera om en finalplats behövde höja svårigheten jämfört med kvaltävlingen. Det gjorde han med 4:e högsta svårigheten av alla tävlande och avancerade fem placeringar från kvalet. Jonas presterade en fin serie, innehållandes fyra trippelvolter vilket gav den höga poängen 55,730. Poängen var endast en poäng från finalen dit de åtta bästa hopparna gick.

Se Jonas serie från semifinalen.

– Det är fantastiskt roligt att Jonas får hoppa så bra i semifinalen, inte minst då han har en tuff period med småproblem med sin axel. I hoppningen idag visade han sin rutin, då han i ett lite pressat läge valde att göra en enklare volt och därmed fullfölja serien, säger förbundskapten Jenny Söderlund.

Elfte plats för tjejerna i synkron

Under förmiddagen genomfördes kvaltävlingar i synkronhoppning. Först ut var damerna med Lina Sjöberg och Hanna Rydén. De körde felfritt genom båda sina serier, där den första belönades med hög poäng för synkronitet. Den andra, valfria serien blev tyvärr inte lika samtidig. Totalpoängen landade på 75.7, vilket räckte till en elfte placering. De åtta bästa paren gick vidare till final.

– Den obligatoriska serien kändes bra då vi fick till bra synkronitet. Den valfria blev dock skakigare, men jag är glad att vi höll ihop det ändå och det kändes skönt att köra tjugo övningar även om synkroniteten i valfrian inte var på topp, kommenterar Hanna Rydén dagens tävling.

Oscar Smith och Jonas Nordfors genomförde också en kvaltävling i synkron hoppning under dagen. Den första serien fick en mycket bra start. Poängen drogs ned lite på grund av att en av hopparna nuddade skyddet runt trampolinen i ett av hoppen. I den andra serien för Jonas och Oscar blev tyvärr bara två övningar godkända, på grund av en urhoppning i tredje hoppet. Den sammanlagda poängen på 47.3 räckte till en 22:a placering i kvalet.

– Jag hade en bra känsla innan synkrotävlingen, framförallt den bra starten vi fick i första serien. Jag fick jag feltryck i duken och blev instabil i de sista övningarna. Jag har kört bra under dagarna innan tävlingarna och jag kände att jag hade med mig ett bra tryck i duken och riktigt härlig känsla i kroppen då jag satte flera personbästa serier under träningsdagarna innan tävlingen drog i gång, kommenterar Oscar och fortsätter:

– Dessvärre så gick inte denna tävling som jag hade hoppats på. Jag är både jättebesviken och chockad över instabilitet i serierna. Det har varit en av mina styrkor, att alltid köra igenom när det gäller. Dock fanns det helt enkelt inte de under detta mästerskap och ingen är mer besviken än jag.

Finalpass söndag 3 april

I morgon 16,30 ser vi fram emot damernas finaler i DMT, där Lina Sjöberg går in med medaljambitioner.

Följ EM-tävlingarna

Livestreaming: https://www.youtube.com/channel/UC1yb1pgmTCsejZTxZHuLbCg

Resultat: http://rfegonline.com/acceso.php?idc=133

Dagens tävlingserier

Hanna och Linas första serie:

Hanna och Linas andra serie:

Oscar och Jonas första serie:

Oscar och Jonas andra serie:

 

Publicerad: 2016-04-02

UPPTÄCK MER