Lina Sjöberg tog Sveriges första EM-guld i DMT för damer

Lina Sjöberg tog guld i DMT på EM i spanska Valladolid. Redan efter första hoppet hade Lina slagit nytt personligt rekord och placerade sig i topp. Som första svenska innehar Lina nu en guldmedalj från ett EM i DMT.

Den höga totalpoängen blev 70,7.

Lina Sjöberg tog guld i EM-finalen i DMT, dubbel mini trampolin, i spanska Valladolid. Lina kvalade in som fjärde bästa gymnast. Efter insatsen i finalen stod det snabbt klart att den höga finalpoängen 70,7 ledde henne till en säker seger och en historisk prestation.

Dagens prestation av Uppsalatjejen Lina Sjöberg är både överväldigande och historisk. För första gången tar en svenska hem segern i ett europeiskt mästerskap i DMT.

– Det var superskönt att visa vad jag går för! Jag hade en skön känsla ute på golvet. Jag var inte nervös idag utan kände att: jag kan det här, säger en väldigt glad Lina Sjöberg direkt från tävlingsgolvet på EM.

Det blev en välförtjänt revansch från förra EM där Lina gick in i finalen som etta men sedan slutade fyra – precis utanför pallen.

– Förra gången var jag etta efter kvalet och fyra totalt. Idag kände jag att nu ska det bli tvärtom, och det blev det, säger en nöjd och glad Lina Sjöberg.

Redan i första hoppet var Lina väldigt säker och den höga poängen 36,0 var ett nytt personligt rekord för Lina som direkt placerade sig i topp. Efter ett snyggt andra hopp med poängen 34,7 landade Lina totalt på 70,7 – en solklar ledning som ledde henne hela vägen till guld, före ryskan Troianova som slutade på poängen 69,0.

Det går inte att ta miste på glädjen och stoltheten hos förbundskapten Jenny Söderlund när hon kommenterar Linas vinst i tävlingen:

– Det var nästintill utklassning! Det här är vad jag hoppats på hela tiden men som man inte riktigt vågar tro fullt ut. Vi visste redan på förhand att Lina hade högst svårighetsgrad av alla och därmed goda chanser. Det första hoppet var verkligen helt perfekt, vi förstod att det skulle räcka med ett okej andra hopp för att ändå ta hem hela tävlingen.

Flera svenska medier skriver om Linas prestation:

http://www.svt.se/sport/gymnastik/historiskt-svenskt-em-guld-i-trampolin/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=6403041

http://www.expressen.se/sport/historiskt-guld-till-lina-sjoberg-i-valladolid/

 http://www.aftonbladet.se/sportbladet/gymnastik/article22560013.ab

http://www.unt.se/sport/hon-ar-bast-i-europa-4177726.aspx 

 

Publicerad: 2016-04-03

UPPTÄCK MER