Utbildning av PROs ledare

PRO (Pensionärernas riksorganisation) är en aktör som vänder sig Gymnastikförbundet för att utbilda sina ledare inom gruppträning.

I helgen har Malin Tittonen Contreras och Irene Samuelsson genomfört en Baskurs gruppträning och en Gympautbildning på den fina kursgården i Gysinge norr om Uppsala.


Malin i grått längst fram peppar PROs åtta kursdeltagare i det härliga vårvädret.

Ledarna inom PRO är aktiva och håller ett högt tempo i sin utbildning. Inom loppet av fem månader ska de gå tre utbildningar, Baskurs gruppträning, Gympautbildning och Seniorledare.

Irene Samuelsson som till vardags arbetar på Gymnastikförbundet ser många möjligheter med samarbetet med PRO:

– Förutom att samarbetet ger oss möjlighet att utbilda PROs ledare till duktiga gympa- och gruppträningsinstruktörer, så finns möjligheten att koppla ihop ledarna med våra föreningar. Många av deltagarna kommer ifrån eller är redan aktiva hos oss, så här finns stora möjligheter till fortsatt samarbete, berättar Irene.

Första utbildningsdagarna är nu genomförda och redan i slutet av augusti är det dags att åka tillbaka till den härliga kursgården i Gysinge. Då hålls den andra delen av Gympautbildningen och Seniorutbildningen.


Härlig miljö för utbildning.

 

Publicerad: 2016-04-18

UPPTÄCK MER