Marcela Torres och Michael Trane försvarar SM-guld i artistisk gymnastik

null

Sverige har fått två mästare i artistisk gymnastik. Under lördagens SM-tävling i Halmstad segrade Marcela Torres från All Star Gymnastics i Stockholm i damklassen och försvarade därmed sin titel från förra året. Samma bedrift lyckades Brommagymnasternas Michael Trane med i herrklassen.

Michael taggad för framtida tävlingar

Michael Trane, vann SM-titeln på poängen 78,931 efter en spännande kamp mot Kim Wanström från Hammarbygymnasterna som tog silver och Christopher Sóos från Halmstad Frigymnaster som slutade trea.

– Jag trodde inte det skulle gå vägen idag. Det var lite skakigt under hela tävlingen, men jag satsade och det gick hem, kommenterar Michael vinsten.Michael höjer pokalen under SM 2016.

Michael har haft känningar i en axel och inte kunna köra fulla serier på ett tag, men under dagens tävlingar kändes det bra.

– Att jag kunde köra så bra idag ska jag tacka mina fysios Kalle och Tobbe för. De var fantastiska idag. Nu är jag taggad på EM i Bern i slutet av månaden. Det kommer bli bra, avslutar Michael.

Marcela avslutar på topp

Även i damklassen, med många startande jämfört med tidigare år, blev det en jämn tävling. Marcela Torres, förra årets SM-vinnare, försvarade sin position och vann guldet i en jämn kamp med Eskilstuna GFs Ece Ayan som slutade två och Lovisa Estberg som tog bronsplatsen. Marcela Torres poäng blev 51,950.

– Idag kändes det bra. Jag har tränat bra den sista veckan och jag var lugn på tävlingen. Sen blev det nästa lite väl spännande – jag och Ece låg så tätt i resultatlistan hela tiden, säger Marcela Torres.Marcela Torres andra SM-tecken!

Detta blir Marcelas sista SM. En sista satsning görs mot EM i Bern i början av juni, som blir den sista tävlingen för henne.

– Jag vill sluta när jag är på topp och den här terminen har varit tuff. Kroppen har inte riktigt svarat som förut och jag känner att nu räcker det. Jag är ändå 27 år, avslutar Marcela.

SM-medaljörer från söndagens grenfinaler

Under söndagen gick grenfinalerna och här är alla vinnare på seniornivån:

  • Hopp: Marcela Torres, All Star Gymnastics
  • Barr: Ece Ayan, Eskilstuna GF
  • Bom: Marcela Torres
  • Fristående: Lovisa Estberg, Eskilstuna GF

Herrarnas resultat uppdateras inom kort.

 

Stort grattis till alla medaljörer.

Se resultaten här:

Resultatlänk: http://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/292

Publicerad: 2016-05-04

UPPTÄCK MER