Ece Ayan ny nordisk mästarinna och lagguld till juniorerna

NM på Island blev en riktigt bra tävling som präglades av gemenskap och med fokus på att tävla som ett lag. Det var även positivt att juniorer och seniorer, tjejer och killar var samlade.

Efter ankomsten till Island var det laddade tjejer som såg fram mot tävlingen. Vi såg direkt att Island och Finland har utvecklats mycket och gått framåt, så vårt fokus var inte placering men däremot att tävla och göra vårt bästa.

Juniorer med marginalerna på sin sida

Tävlingsinsatserna under helgen upplevdes trygga och bra och tjejerna gjorde vad de kunde. Juniortjejerna kämpade på i lagtävlingen. 2015 vann Finland med 0,150 poäng före Sverige. 2016 låg marginalerna åt rätt håll. Med poängen 144,830 tog Sverige guldet mot Finlands 144,829. Mindre marginal finns inte!

Bäst placerade svenska blev Cecilia Wrangdahl på en fjärdeplats tätt följd av Agnes Åkerman som kom sexa. Sigrid Risberg placerade sig på en tionde plats och Lova Thingvall blev tolva. Tonya Paulsson medverkade enbart i grenen barr.


Här ser vi juniorlagen i kvinnlig och manlig artistisk gymnastik.

Prestationerna i mångkamp gav juniorerna Cecilia Wrangdahl, Sigrid Risberg och Agnes Åkerman ett par finalplaceringar på söndagen. Agnes lyckades ta ett silver på bom med poängen 12,366, bara en tiondel från guldet.

Ece Ayan segrade i mångkampen

För seniortjejerna blev enstaka fall på bom och barr avgörande och det resulterade i ett lagsilver efter Island. Bästa svenska placering var Ece Ayan som med totalpoängen 50,699 tog hem guldet som nordisk mästarinna. Övriga placeringar blev Marcela Torres fyra och Nicole Wanström på plats 13. Lovisa Estberg och Saga Svantesson tävlade tre respektive två grenar.

Seniortjejerna var utsatta för lite sjukdom, men med fokus inställd på grenfinalerna gjorde de bra ifrån sig. Marcela Torres tog guld i hopp med poängen 14,283 och Lovisa Estberg tog guld i fristående med poängen 12,833.


Seniorerna under helgens NM.

Tränarna på plats på Island önskar att gratulera alla gymnaster och hela KvAG-Sverige med framgångarna och bra prestationer!

Komplett resultatlista.

Publicerad: 2016-05-09

UPPTÄCK MER