Guld för David Rumbutis på JNM

I helgen gick NM och JNM på Island för både herrar och damer. I herrarnas tävling kom Sverige hem med en mängd medaljer i olika valör.

Sveriges seniorer gjorde en stabil insats och kom på tredje plats i lagtävlingen efter Finland och Norge. Bäst individuellt i svenska laget var Kim Wanström med en femte plats med poängen 78,50. Nordisk mästare blev Stian Shjerahaug från Norge på 84,582.

I det svenska laget deltog Kim Wanström, Christopher Soos, Pontus Kallanvaara, Karl Idesjö och Michael Trane.

De svenska juniorerna gjorde en bra tävling och David Rumbutis vann JNM med nytt personbästa på 78,482 och laget kom på en andra plats precis bakom Norge.David högst på pallen efter sitt personliga rekord. Grattis!

I grenfinalerna vann Hamza Gungur guld i fristående på 14,0 och guld i räck på 12,7. Christian Cindric vann guld i barr på 12,9 och tog brons i bygelhäst på 13,15. David Rumbutis tog silver i ringar på 12,25 och Filip Liedbeck tog brons i hopp på 12,925. I det svenska juniorlaget deltog också Joakim Lenberg.

Nästa tävling för landslaget är SM och JSM i Halmstad som går i helgen. Därefter kommer laget till EM och JEM presenteras. EM går i Bern och inleds 25 maj.

Info från damernas tävling kommer under dagen.

Publicerad: 2016-05-09

UPPTÄCK MER