Örebro och Brommagymnasterna tog SM-guld i truppgymnastik

Idag avgjordes SM i truppgymnastik i Lund. Örebro GF KIF vann damklassen, och Brommagymnasterna från Stockholm vann såväl herr- som mixedklassen.

Örebro GF KIF tog efterlängtat guld

I damklassen tog Örebro GF KIF sitt första SM-guld. De har tidigare vunnit de nordiska mästerskapen, men saknat ett SM-tecken i samlingen. Men idag var det ingen tvekan om vilket lag som var bäst och de vann på den fina poängen 59,60. Det är den högsta poängen någonsin på en svensk trupptävling för damer.


Jubel hos Örebros damer!

– Äntligen! Efter fem SM-silver och ett brons så är vi så lyckliga. Vi har en sådan härlig dynamik i laget där alla fungerar och trivs ihop och det är skönt att ha i ryggen som coach. Jämfört med förra året har vi spetsat till trampetten och höjt svårigheten i tumbling, säger Alex Forsberg tränare i Örebro GF KIF.

Brommagymnasterna från Stockholm tog silvermedaljen i damklassen före Teamgym Helsingborg som kom trea.

Brommagymnasterna försvarar sitt guld i herrklassen och tar revansch i mixed

I herrklassen höll Brommagymnasterna från Stockholm för favorittrycket och vann på poängen 63,400, vilket är en höjning med hela 2,5 poäng från förra årets final och den högsta poängen för ett svenskt klubblag i Sverige. KFUM från Stockholm tog silvret och GF Fram från Helsingborg tog bronsmedaljen.


Guld till Brommagymnasterna efter rekordhög poäng under SM 2016

Brommagymnasterna vann även mixedklassen på poängen 53,150 och fick därmed revansch från förra året då de kom på en andra plats. Tvåa kom Lugi GF och bronset gick till Gefle GF, två lag som i egen regi debuterade i SM-sammanhang i mixedklassen.

– Det är ett så rutinerat och stabilt gäng från Brommagymnasterna som går in i herrklassen idag. De levererade allt de skulle i alla tre grenar. Jag är också så glad över mixedlaget. Det är till skillnad mot herrarna ett relativt nytt lag och de höjde verkligen nivån och gjorde en klockren tävling idag, säger Jonas Juhl tränare i Brommagymnasterna.

Det ser bra ut för landslaget

Tävlingarna fungerade även som en sista uttagning till de tre landslag som kommer att representera Sverige på EM i oktober.

Jonas Juhl är även ansvarig för alla svenska landslagen i gymnastik.

Hur ser du på landslaget i trupp framöver, hur ligger Sverige till?

– Jag tror det här var den bästa SM-tävlingen jag varit med om, särskilt på damsidan som höll en mycket hög nivå. Det kommer bli en stor utmaning att ta ut vilka som ska ingå i våra tre landslag inför EM i oktober, men det ser onekligen bra ut, kommenterar Jonas.

Mer information kring vilka gymnaster som tas ut till landslagen kommer senare under våren.

För fullständiga resultatlistor se här:

http://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/286

Stort grattis till alla gymnaster för väl genomförda SM-tävlingar!

Foto: Fredrik Berggren

 

Publicerad: 2016-05-15

UPPTÄCK MER