Vi presenterar: Trupplandslaget 2016

SM 2016 markerade sjätte och sista checkpoint i uttagningsprocessen till Trupplandslaget - nu är lagen klara. Tre fantastiska lag där gymnaster och ledare nu tillsammans riktar fokus fram mot EM i Slovenien, 11-15 oktober 2016.

Landslagschef Jonas Juhl Christiansen om Trupplandslaget 2016: "Det är ett sant nöje att presentera dessa tre landslag. Det är tre oerhört starka lag som tagits fram genom en mycket professionell process som påbörjades redan under hösten 2015. Det säger sig självt att det inte är någon lätt uppgift för 9 tränare, en fysio och en förbundskapten att tillsammans utvärdera uppmot 100 gymnaster från 16 olika föreningar i tre olika grenar utifrån sex olika checkpoints - för att tillslut landa i tre lag med 12 gymnaster i varje... Landslagsteamet har under hela processen jobbat oerhört proffessionellt och har samarbetet på ett helt fantastiskt sätt. Det må vara tre lag på tävlingsgolvet på EM men känslan är till 100% att det är ETT Trupplandslag 2016. Den styrkan tar vi med oss och bygger vidare på."

Mixedlandslaget

Julia Pettersson, Brommagymnasterna
Johanna Sjöberg, Helsingborgs Turn
Klara Bengtsson, GF Fram
Lovisa Magnusson Eriksson, Höganäs GF
Maria Davidsson, Örebro GF
Minora Bristedt, Brommagymnasterna
Fredrik Cederlund, Brommagymnasterna
Joel Händig, Brommagymnasterna
Kevin Dannefalk, KFUM GA
Patrik Gustafsson, Brommagymnasterna
Patrik Hellberg, Brommagymnasterna
Simon Nyberg, Brommagymnasterna

First in line* - mixed

Evelina Rosengren, GT Vikingarna
Ylva Zelleroth, Örebro GF
Albin Lundin, Brommagymnasterna
Andreas Nilsson, KFUM GA

Landslagstränare

Ola Härstedt
Johanna Borgström
Sofie Tarring 

Ola Härstedt, ansvarig mixedlandslagstränare om laget: "Gymnasterna är handplockade för att skapa det absolut starkaste mixedlandslag någonsin! Det är många nya på både dam- och herrsidan, men samtidigt flera med erfarenhet från tidigare landslagssatsningar. Ett ungt lag med en rutinerat bas - där alla som medverkade på SM verkligen presterade bra. Vi kommer att fokusera på att bygga laget runt ett fantastiskt fristående - det kommer att bli hur bra som helst".

Damlandslaget

Amanda Norén, GF Uppsalaflickorna
Anna Nävermyr, Höganäs GF
Ellinor Sjöberg, Helsingborgs Turn
Elvira Wictorson, Örebro GF
Fay Stensson, Höganäs GF
Isabella Einéus, GT Vikingarna
Johanna Kluge, Örebro GF
Johanna Malmberg, GK Motus-Salto
Mimmi Johansson, Örebro GF
Simone Rothe, Örebro GF
Sofie Bråtendal, ABGS Göteborg
Stina Johansson, Örebro GF

First in line* - dam

Ellinor Qvarnström, Brommagymnasterna
Hanna Amoah, GF Fram

Landslagstränare:

Sakarias Lindell
Johanna Råberg
Alexander Forsberg 

Sakarias Lindell, ansvarig damlandslagstränare om laget: "Vi har en rutinerad bas kompletterad med flera nya stjärnskott. Redan på första uttagningen till bruttotruppen slogs vi av hur hög nivå Sverige har på damsidan och det bekräftar detta lag verkligen. Vi kommer att fokusera mycket på hur vi ska jobba inför och på tävling genom att bygga på tidigare goda erfarenheter och därmed skapa en optimal miljö för prestation. Ett välutfört fristående med ambitiösa svårighetsmål är ett primärt fokus framåt".

Herrlandslaget

Anton Edenbäck Moberg, KFUM GA
Charles Fritzén, Brommagymnasterna
Didrik Fröberg, KFUM GA
Gustaf Berggren, GF Fram
Jacob Melin, Brommagymnasterna
Lucas Bodin, Brommagymnasterna
Mikael Ström, Brommagymnasterna
Niclas Butén, Brommagymnasterna
Niklas Weivers, KFUM GA
Stefan Höög, Brommagymnasterna
Tobias Peterson, KFUM GA
Zakaria Södergren, KFUM GA

First in line* - herr:

Adam Nässel, GF Fram
Axel Böös, GF Fram

Landslagstränare

Gunnar Jansson
Jenny Bjälkefors
Christian Vilppola 

Gunnar Jansson, ansvarig herrlandslagstränare om laget: "Vi har ett mycket rutinerat lag där alla har internationella erfarenheter att bygga på. Det viktiga för vårt arbete blir att tillsammans optimera förutsättningarna på hemmaplan för att nå de högt satta målen på EM. Vi vill jobba som en enhet fast vi tränar på olika håll, för bara tillsammans kan vi sätta ribban för prestationen på EM. Genom att leva och agera som landslagsgymnaster i vardagen, med en tydlig fokusering och en bra formtoppning, så är en fantastisk prestation att vänta".

 

* ”First in line” Innebär att gymnasten medverkar aktivt på landslagsläger 1 och 2 (juni och augusti) för att lära sig ett uppdaterat fristående och ta del av lagens planering. Syftet är att förbereda dem på bästa sätt för att kunna kallas in ifall någon inom respektive landslag skadas eller av andra anledningar ej anses kunna prestera på EM. Gymnasterna som är ”First in line” kallas in om landslagsledningen anser det vara det bästa för laget men om de det ges ingen garanti för eventuell uttagning.

 

Publicerad: 2016-05-18

UPPTÄCK MER