Stockholmsgymnasterna David Rumbutis och Kim Wanström på 17:e respektive 20:e plats på junior-EM i manlig artistisk gymnastik

Efter ett mycket fint kval i onsdags där David Rumbutis och Kim Wanström tog sig till final, lyckades båda två upprepa ytterligare en strålande tävling. De slutade på 17:e respektive 20:e placering av de 24 gymnasterna i finalfältet.

För första gången på många, många år, om än någonsin, så hade Sverige två gymnaster med i finalen. Bara det är en prestation i sig och båda killarna gjorde ytterligare en suverän mångkamp i ett tufft motstånd.

– Förutom en stor miss i bygel som var första redskapet visar David att han är med i fighten om topp-10 i de övriga redskapen. Det är riktigt bra, inte minst med tanke på att han har ytterligare ett EM om två år att se fram emot som junior. Kim gör en stabil tävling och hans fristående där han fick poängen 14.1 var verkligen fantastiskt, säger Fredrik Pierreville, förbundskapten i manlig artistisk gymnastik.Två nöjda och glada juniorer som just har tävlat klart EM i artistisk gymnastik.

– Det började lite segt på bygel, där jag fick ett fall och avhoppet bortdömt. Men jag lyckades komma tillbaka och efter andra grenen ringar så var den negativ känslan borta. Nu ska jag hem och fortsätta träna och om två år ska jag vara redo och siktar mot en medalj, säger David Rumbutis via telefon från Bern.

Kim Wanström hamnade på exakt samma poäng som i kvalet 78.489, och plockade ett par placeringar från kvalet. Därmed upprepar han sitt personliga rekord som han satte i försöken.

– Det känns bra att få avsluta mitt sista EM som junior med en så här bra tävling. Det är alltid kul att tävla stora mästerskap, omgivningen ger verkligen inspiration till framtida träning. Idag är jag framförallt är jag nöjd med mitt fristående där jag satte personligt rekord, kommenterar Kim Wanström sin tävling och EM i stort.

Vann tävlingen gjorde Giarnni Regini-Moran från Storbritannien före ryssen Andrei Makolov och britten Joe Fraser.

Seedade gruppen 2018

Härmed är herrarnas EM över. Det fina resultatet i juniorernas lagtävling där de placerade sig på en elfte plats innebär att Sverige kommer få tävla i den seedade gruppen på nästa EM om två år.

– Vi visste att vi var tvungna att köra på vår maximala kapacitet för att lyckas nå vår målsättning och det är så kul att alla i laget lyckades med det i år, avslutar Fredrik Pierreville.

På torsdag 2 juni går Marcela Torres in på tävlingsgolvet i damernas seniortävling.

Resultatlänk

Publicerad: 2016-05-27

UPPTÄCK MER