Marcela Torres elva i hopp på EM i artistisk gymnastik

Marcela Torres kom på en fin elfte plats i hopp på EM i artistisk gymnastik i Bern och hon är nöjd med sin prestation.

– Jag hade lite problem på förträningen, men jag tänkte att - jag kan det här – och det gick jättebra när jag väl gick in och tävlade. Jag spikade båda hoppen, något som jag nästa aldrig gör, så jag är nöjd!

Det första hoppet var en överslag sträckt volt med halv skruv och det belönades med poängen 14,166, en mycket fin poäng. För det andra hoppet, en sträckt tzuckahara med hel skruv, fick Marcela 13,866. Totalt blev poängen 14,016, vilket innebar att hon låg på en tredje placering efter första startgruppen. Poängen är klart bättre än den hon hade på EM i Montpellier 2015.


En glad och nöjd Marcela i Bern. Stort grattis till en riktigt härligt hopptävling!

Det blev en lång väntan och vid halv åttatiden på torsdagskvällen stod det klart att poängen räckte till en elfte placering och en tredje reservplats till söndagens final.

– Det känns OK. Jag visste att det skulle vara svårt att ta sig till final och att Ryssland och Storbritannien hade bra gymnaster. Idag var det ytterligare några som hoppade bra. Men jag är nöjd med mina hopp idag, avslutar Marcela.Marcela Torres och tränare Sergej Rumbutis i Bern.

Guilia Steingruber, Schweiz vann kvalet i hopp före brittiskan Elissa Downie och ryskan Kseniia Afanaseva. Finalen går på söndag 5 juni.

Resultatsite

 

Publicerad: 2016-06-02

UPPTÄCK MER