Bra samarbete mellan Gymmixföreningar resulterade i en härlig träningsresa till Kroatien!

Gymmixresan 2016 ägde rum den 21-28 maj i år. Två gymmixledare i Upplands-Bro, Karin Surtmann och Lillemor Lantz, kände ett stort behov av en träningsresa till ett nytt och spännande resmål 2016. De tog saken i egna händer och arrangerade en resa.

Avgörande var att hotellet kunde ordna bra träningsytor, att det såg fräscht ut, att klimatet verkade ”träningsvänligt” och så nyfikenheten på Kroatien som land, där ingen av dem tidigare varit. ”Vi lockades av de dramatiska bergen, kristallklart vatten, spännande utflyktsmål och hade även hört att befolkningen var så trevlig”, säger Karin. Priset var också viktigt, eftersom de ville ge så många som möjligt chansen att åka med. Apollo Gruppresor skötte det administrativa, men vi hade fantastiskt bra hjälp av Kerstin Nyberg från Tumba GoIF, som var vår kontakt gentemot resebyrån, betonar Lillemor. Många mail har passerat fram och tillbaka innan resan, och Kerstin fungerade även som en länk mellan gruppen och hotellet på plats i Kroatien.

Fler föreningar hörde talas om resplanerna och ville såklart också haka på. Ju fler desto roligare tänkte arrangörerna! Gymmixföreningarna; Upplands-Bro, Tumba, Huddinge och Sundbyberg blev den slutliga kvartetten som reste tillsammans – med totalt 72 deltagare! Alla som var medlemmar i någon av dessa föreningar var välkomna att åka med. Träningsschemat sattes ihop av Upplands-Bro, med de egna ledarna Lillemor, Karin, Sara (Friberg) och Lena (Jilg). Även Madeleine från Sundbyberg gjorde ett uppskattat inhopp. Hela 34 pass under 7 dagar fanns på schemat, ett brett utbud av yoga, gympa, olika intervallpass, dance, zumba, afro och stretch/relax. Passen förlades så att ”fri tid” för bad och utflykter låg mellan 11.30 och 16.00, vilket verkade passa de flesta väldigt bra. Alla tränade så klart efter eget behov och önskemål!


Karin skapade en Facebookgrupp, där resenärerna kunde hålla kontakten både före, under och efter resans gång. Många fina bilder, filmer och texter har delats och är till stor glädje, särskilt nu efter att äventyret är över. Mycket att minnas och längta tillbaka till. Förutom Facebook har information spridits via mejl, för att vara säkra på att nå alla. Gänget samlades på Arlanda innan avgången och delade ut påsar med t-shirt och träningsschema i nyckelband.

Rent praktiskt på plats har gruppen fått god hjälp av hotellet som samarbetade med ett Sportcenter ett par hundra meter bort, med konstgräsplan för träningen, förrådsutrymmen för musikanläggning, Gymmixflaggor och annat material som fraktades med från Sverige. En laddningsbar högtalare med stativ visade sig vara fullt tillräcklig, bra tryck i ljudet.


Gymnastikförbundet Öst och de fyra föreningarna har sponsrat med fina vita Gymmixtröjor, som gav extra bra grupptillhörighet och gemenskap. Att se Gymmixflaggorna vaja längs strandpromenaden vid Adriatiska havet, på väg mot ännu ett härligt träningspass, var en häftig känsla. Andra bra tips för att hålla ihop gruppen är att ordna välkomstträff med information innan första passet, välkomst- och avskedsmiddag på hotellet, och varför inte en fin gruppbild innan man skiljs åt.


Lillemor och Karin intygar att veckan har varit fantastisk på många sätt, med alla de ingredienser som de önskade sig när planeringen började: bra och varierad träning, fin gymmixstämning i en spännande och miljö, avkoppling, sol & bad, skratt och gemenskap!

Tänk vad vi kan – tillsammans!


Publicerad: 2016-06-07

UPPTÄCK MER