Tid för festival

Festivalernas tid är här - glöm inte anmäla er till Golden Age 2016. Låt er också inspireras av Gym for Life 2017.

Golden Age Gym Festival

Vartannat år är det Golden Age Gym Festival - ett gymnastikevent för vuxengrupper över 50 år. I höst genomförs festivalen i Slovenien, Portoroz, den 2-7 oktober. Tidigare har Golden Age gästat platser som Montecatini i Italien och Toulouse i Frankrike.

Det är cirka 2000 deltagare på varje event. Förutom själva uppvisningsdelen som ska vara ett 3 minuter långt program med minst 6 personer, så finns en mängd kringaktiviteter:

  • Öppnings- och avslutningsceremoni som är en fantastisk upplevelse
  • City performances - uppvisningar gator och torg
  • Workshops - träna och lär nytt eller få återkoppling på din egen koreografi
    Golden Age Galakväll
  • Utbildnings-seminarium
  • Socialt umgänge - en härlig happening där du också möter många gymnastikdeltagare från nästan hela Europa

Pris för detta evenemang är beroende av vilken flygresa din grupp väljer, och om ni väljer dubbelrum, eller rum för sex personer. Det tillkommer också en inträdesavgift på 120 euro.

Ett exakt pris kan du se om du tar del av Golden Age Bulletin nr 2.

Sista anmälan är 1 juli! Är du intresserad? Kontakta irene.samuelsson@gymnastik.se

World Gym for Life Challenge

World Gym for Life Challenge är en gymnastikfestival/tävling/utmaning där grupper visar upp ett max fem minuter långt uppvisningsinslag som tävlar mot övriga lag. Vinnarna i tävlingen går vidare till en stor gala under vilken World Champion club utses. Gym for Life pågår vart 4:e år och är ett relativt nytt evenemang. Evenemanget har genomförts 2009 i Dornbirn, Österrike, 2013 i Cape Town, Sydafrika och nu för tredje gången 2017 i Tönsberg, söder om Oslo i Norge.

Gym for Life är mycket mera än bara uppvisningstävlingen. Grupperna som deltar har möjlighet att genomföra fler uppvisningar och prova olika workshops med mera.

Vem kan och får åka

Gym for Life är just det som namnet antyder – Gymnastik hela livet. Evenemanget är därför självklart öppet för och anpassat till alla åldrar och discipliner. Du och din grupp är rätt målgrupp om du/ni gillar att visa upp er, gillar att vara kreativa och ta er an utmaningar och att dela dessa tillsammans med andra. Oavsett ni är erfarna tävlingsgymnaster eller nybörjare så kommer ni att känna er hemma på det här evenemanget.

Läs mer på:
http://www.gymnastik.se/Ungdom/GymforLifeWorldChallenge/

Publicerad: 2016-06-17

UPPTÄCK MER